KAKO DA UKRASITE USKRŠNJA JAJA POMOĆU PJENE ZA BRIJANJE: Ovaj trik jednostavno morate da probate (VIDEO) - Volim Podgoricu

KAKO DA UKRASITE USKRŠNJA JAJA POMOĆU PJENE ZA BRIJANJE: Ovaj trik jednostavno morate da probate (VIDEO)

Iako je većina naših domaćica navikla na kuvanje jaja u lukovini, mi vam preporučujemo neke nove tehnike pomoću kojih će vaša uskršnja jaja izgledati bajkovito.

“Čipkasta jaja”

I čipkom mogu da se ukrase uskršnja jaja. Jaja umotajte u trakice čipke i dobro zavežite. U posudu stavite boju za jaja, te jaja s čipkom uronite unutra na nekoliko minuta. Izvadite ih napolje i pričekajte da se osuše, pa na kraju uklonite čipku s njih.

Pena za brijanje

Za ovakvo ukrašavanje trebaju vam pjena, boje za jaja, tepsija, rukavice, krpa, posuda s vodom i prethodno tvrdo skuvana jaja.

Na dno tepsije stavite pjenu za brijanje preko cijele površine. Uzmite boje za jaja i iskapajte ih po pjeni za brijanje tako da bude što šarenije. S rukavicama na rukama uzmite kuvana jaja te ih pažljivo uvaljajte u pjenu s bojom tako da cijela budu prekrivena njom. Stavite ih sa strane na salvetu, kako bi se boje osušile.

Kada se osuše, uronite jaja u posudu s vodom i uklonite pjenu s njih. Prebrišite ih krpom i osušite do kraja. Takođe, ako dobijena šarena jaja želite dodatno da obogatite, dodajte im šljokice ili dekorativne naljepnice.

Šljokičasta jaja

Ukoliko želite da vaša jaja sijaju na trpezi, preporučujemo vam bojenje pomoću šljokica. Sve što vam je potrebno su čaše, različite šljokičaste boje i lijepak u spreju. Prije samog proces ukrašavanja jaja, neophodno je da ih tvrdo skuvate, pa ostavite da se ohlade.

Nakon toga, svako pojedinačno jaje stavite u posebnu čašu i prskajte ga lepkom. Preko njega pospite različite boje i ostavite da se osuše. Vodite računa da prilikom vađenja jaja iz čaše što manje pristiskate jaja, jer će nakon što se osuše ostati otisci prstiju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com