KAKO JE NOVAK VASPITAVAO DJECU? Đoković dao dobru lekciju roditeljima, evo šta je zaista važno! - Volim Podgoricu

KAKO JE NOVAK VASPITAVAO DJECU? Đoković dao dobru lekciju roditeljima, evo šta je zaista važno!

Novak Đoković važi za jednog od najvećih sportista u istoriji, a svojim ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega daje primer mnogima.

Posebno važan faktor u Novakovom životu je porodica, a jednom prilikom Đoković je otkrio na koji način vaspitava djecu.

“Deca su najvažnija, ona su naša budućnost i neophodna im je podrška kako bi se pravilno razvili. Možda neko misli da bih forsirao svog sina da igra tenis, ali to ne bih nikada učinio. Ako bude imao želju da igra tenis, to treba da dođe prirodno. Trenutno se to dešava, igra svakog dana sa sinom mog prijatelja. Čak 99,9 odsto djece koja uzmu reket u ruke to rade jer vole sport, ne zato što žele da zarade novac”, rekao je Đoković svojovremeno, pa u dahu nastavio:

“Postoji lažna percepcija u sadašnjosti oko toga ko je pravi šampion. Obično asociramo tu riječ sa osobom koja ima trofej. Međutim, neko ko je pronašao svoju svrhu, osjećaj identiteta ko se osjeća ispunjeno i srećno je takođe šampion na svoj način. Društvo danas stvara previše pritiska na pojedinca. Ako niste zaradili određenu svotu novca ili ako niste među 10 ili 20 najboljih u svom polju onda kažu da niste uspješni i to je veliki problem sa kolektivom zbog načina na koji tretira ljude”, kazao je.

Novakov sin Stefan često je znao da uzme reket u ruke i dokaže da “krv nije voda”, a da li će napraviti karijeru kao otac i da li će se uopšte baviti tenisom, ostaje da se vidi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com