Kašika kao kozmetički rekvizit

Vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju nevjerovatna bjuti pomagala. Jedno od njih je i obična supena kašika. Saznajte šta sve možete da učinite s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom!

1. Protiv podočnjaka

Dvije kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji deo naslonite na oči i podočnjake i ostavite ih tako jedan minut. Postupak ponovite po potrebi. Kašike djeluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.

2. Uvijač trepavica

Kašiku naslonite na donju ivicu oka, tako da je dno kašike okrenuto prema spolja. Zatvorite oči, pa kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi, pa pomjerite kašiku.

3. Protiv mrlja od maskare

Prije nego što započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema spolja. Maskarom pročešljajte trepavice. Kašika će da spriječi preslikavanje maskare na kožu.

4. Za savršeni oblik obrva

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema spolja, pa je namjestite tako da savršeno prati donju ivicu obrve. Sijenku nanesite na četkicu pa njom lagano osjenčite obrve. Kašika djeluje poput šablona, pa će da zadrži savršeni oblik obrve.

5. Za savršeno nanošenje rumenila

Ako niste sigurni gdje tačno da nanesete rumenilo na jagodičnu kost, upotrijebite trik sa kašikom. Naslonite kašiku na jagodicu, pa se nasmijte. Kašika mora tačno da “sjedne” u ispupčeni dio lica. Pritisnite kašiku, pa je sklonite. Na mjesto na koje je dno kašike “leglo” nanesite rumenilo.

6. Protiv mrlja od laka za nokte

Kašiku stavite ispod nokta, pa nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će da spriječi nastajanje mrlja od laka na koži.

 

7. Protiv bubuljica

Toplu vodu sipajte u šoljicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šoljicu stavite kašiku, pa je ostavite da se zagrije. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi, pa ponovite postupak. Topla kašika će da smiri upaljeno mjesto i time će da ubrza oporavak.

(Stil)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button