ON HRVAT, ONA SRPKINJA: Čudesna ljubavna priča o kojoj bruji region - Volim Podgoricu

ON HRVAT, ONA SRPKINJA: Čudesna ljubavna priča o kojoj bruji region

Šta ljubav stvori, to ne može ni Holivud da izrežira, a najbolji dokaz toga je ljubavna priča Jelene iz Srbije i Mihaela iz Osjeka. On Hrvat, ona Srpkinja, slučajno su se upoznali i danas su nakon svih životnih nedaća koje su ih snašle, ljubav, podrška i porodica jedno drugom.

Instagram stranica Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG do sada je iznedrila mnogo priča o malim ali dijelom velikim ljudima sa prostora bivše Jugoslavije.

Priča o Jeleni, koja je nakon jako teške blizanačke trudnoće koju je jedva preživjela i saznanja da je partner vara, riješila da se razvede i o Mihaelu, koji je bio u toksičnoj emotivnoj vezi koju je jedva okončao, ravna je holivudskom blokbasteru. U njihovom slučaju, sa srećnim krajem na posletku.

Ja sam Jelena iz Beograda on Mihael iz Osijeka. Slučajno smo se upoznali, započeli priču i nismo ni slutili gdje to može odvesti. Ja sam razvedena, imam tri djevojčice koje su mi bile jedini izvor snage u prošlosti. Porođaj sa bliznakinjama sam jedva preživjela, otvarana četiri puta, ostala bez svih organa, dva dana oživljavana iznova i iznova i preživjela. Zato, kada sam saznala za prevare bivšeg muža, znala sam da moram dalje, da sam preživjela sa razlogom, zbog njih tri. Ispod mog osmijeha se nije video pakao koji prolazim.

Mihael je imao dugu vezu iz koje nije umio da izađe na vrijeme dok to nije ostavilo posledice na njegov psihosocijalni život.

I u tom haosu koji smo živjeli, mi smo se prepoznali, čuli, osjetili ono drugo, jednostavno kliknuli. Emocije su došle same po sebi i krenulo je naše putovanje od 172 km i jednom granicom između. Počelo je u doba drastičnih mjera zbog pandemije, kad nije bilo dozvoljeno putovanje bez posebnog razloga. “Šta je bolji razlog od ljubavi?”, pitah jednom prilikom graničara. I puštali su nas tako.

U početku nisam znala šta da očekujem… Ipak je to Osijek, ratom pogođeno područje. Iako kod mene nikada nije postojala podjela po nacionalnosti, znam da je vrlo vjerovatno da ću naletjeti na one koji ne misle tako. Njegova porodica, prijatelji i okruženje me je zato raspametilo. I mene i djecu su objeručke prihvatili i zavoljeli, što je naravno obostrano. A od prije neki dan smo vjereni.

Uprkos udaljenosti, uprkos granici, uprkos tome što ne mogu da rađam više… Nas petoro smo obitelj, porodica, ljubav i spremni smo da se borimo do kraja za naš san i cilj.”, glasile su Jelenine riječi, koje su nakon objavljivanja na stranici Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG, izazvali veliki broj pozitivnih reakcija, ali i suza nakon čitanja, te se objava koja je podjeljena prošle godine i dalje dijeli društvenim mrežama kao simbol prave i snažne ljubavi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com