PREŽIVLJAVAO SAM NA 10 EURA MJESEČNO, NE PITAJTE KAKO: Andrija Milošević progovorio o problemima, godinu dana sam živio u vozu - Volim Podgoricu

PREŽIVLJAVAO SAM NA 10 EURA MJESEČNO, NE PITAJTE KAKO: Andrija Milošević progovorio o problemima, godinu dana sam živio u vozu

Proslavljeni glumac Andrija Milošević nije imao lak i lagodan život, a put do slave bio je i više nego trnovit. Sada je otkrio kako je taj put tekao i kako je postao to što je danas.

“U srednjoj muzičkoj sam vidio da ima dječje pozorište u koje sam ja htio da uđem. Nije u tom trenutku bilo predstava u Nikšiću, bilo je samo par glumaca i nije bilo scene. Nisam gledao nijednu predstavu i odjednom sam se našao u glumi. Ne znam kako” kaže Milošević gostujući u emisiji Milana Kalinića.

Iako mu i danas govore da je uvijek bio kao i sad, kaže da se ničeg ne sjeća.

“Dolazi Boro Stjepanović i priča se o tome da će se otvoriti Akademija na Cetinju. On je osnovao Sarajevsku akademiju, i u tom trenutku za mene ništa više nije postojalo sem da upišem to. Nisam znao ni šta je gluma. Živio sam tada kod babe i strica, saznao sam šta treba, za noć sam naučio tri teksta. Išao sam do kraja i tu nije bilo priče. Mislio sam samo ako ne budem primljen neću se više nikada pojaviti na prijemnom – kaže Andrija.

Andrija je svojevremeno bio smatran za najtalentovanijeg mladog glumca, koji se prije svega ostvario u izuzetno zahtjevnim pozorišnim ulogama.

I pored ogromne popularnosti, Andrija nikada nije bio prepotentan, niti je bilo koga gledao sa visine.

“Nikada nisam osjetio ogorčenje i pizmu ljudsku. Neke stvari su me pogodine, ali sam išao ka tome da ja radim šta ja hoću i da me ništa ne može zaustaviti” kaže Andrija Milošević.

Beograd je bio san mnogih mladih glumaca, a život i građenje karijere u njemu nije bilo ni malo lako za Andriju Miloševića. U više navrata je isticao da vjerovatno nikada ne bi preživio bez dobrih ljudi i prijatelja.

“Jezda mi je pravio doručak, jer sam bio gladan. Goran Jeftić mi je nalazio poslove. Nisam skapavao, ali nisam živio u nekom blagostanju. Tada nisam razmišljao, kada mi je materijalno bilo najteže, nisam razmišljao o parama “kaže Milošević.

Slavu je stekao ulogom u “Mješovitom braku”, a kako ističe, tokom snimanja, paralelno je sve vrijeme igrao i u pozorištu.

“Dok ja radim na televiziji, paralelno sam radio turneje, igrao predstave, igrao sam skoro trideset predstava mjesečno. Putovao sam za Crnu Goru vozom. Ovdje odigram predstavu, odem na voz u 22h, stignem ujutru u Podgoricu. Tamo odigram predstavu, na voz, stignem ovdje … Živio sam u vozu godinu dana” prisjeća se proslavljeni glumac.

Producentski posao proizišao je iz muke, kako kaže Milošević.

“Plata mi je bila 210 eura, a stan sam plaćao 200. Ne pitaj me kako sam živio od 10 eura. Tako sam ja krenuo u to. Kada sam odradio “Survivor”, vratio sam se u Beograd i šetao sam po Novom Beogradu, sjeo u jedan kafić i gledao goste, Nikola Rokvić, Gru i još neko. Oni su se nešto raspravljali, meni tu padne na pamet da napravimo predstavu o rokeru, narodnjaku i reperu…” prisjeća se Milošević o predstavi “Pevaj brate”.

Nikšić

Njegov prijatelj iz klupe Marsenić kaže da je Andrija živio jedan težak život i da je samo on zna kroz šta je prolazio.

“On vidi u jednoj emsiji da je žena ostala bez supruga, da djeca idu po 15km pješke do škole, on je nazvao telefonom i odmah im upaltio pare da imaju da kupe. Svake godine nosi poklone za djecu sa posebnim potrebama. Organizovali su predstave da pomognete ljudima iz Obrenovca, kada su bile poplave” kaže Marsenić.

Kao maloljetan je zarađivao da bi podržavao i pomagao svoju porodicu, to je zanimljivo.

“Andrija je preživljavao i momente samoće, velike odgovornosti kada je ostao bez roditelja. Pobijedio je predrasude koje su postojale” kaže njegova drugarica iz klupe, Gordana Tomić za “K1”.

(K1/Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com