ANDRIJA MILOŠEVIĆ PROGOVORIO O ODLASKU IZ SRBIJE: Ne možemo svi biti kriminalci

Dok mnoge njegove kolege priželjkuju inostrane karijere i svjetsku slavu, Andrija Milošević ističe da mu je ovo što ima sasvim dovoljno.

Naime, o odlasku i radu u inostranstvu, ističe, nije razmišljao.

Ja imam veliko tržište ovdje i mnogo publike. Cio region je moja publika. Ako se otvori nešto, u redu, ali ja sam mišljenja da odem i da se predstavim svijetu s nekim filmom. Radiću uskoro jedan film po istinitom događaju… E, to je nešto kako ću se svijetu predstaviti. Ali, meni je ovo sada sasvim dovoljno – tvrdi Milošević.

Na pitanje da li mu smeta što ga mahom zovu i nude mu komične uloge, glumac je rekao:

Ja to tako želim i pogodilo se. Ne možemo svi da igramo sve. Ne možemo svi da igramo kriminalce i namrgođene tipove. Mora da postoji neko ko će da održava taj duh. Ono što je najvažnije kod komedije je da privlači djecu, jer oni rastu i postaju publika i konzument sve te umjetnosti koju mi stvaramo. Sve to ima neku sponu i u nekom narednom periodu mogu da vam kažem da ću u jednoj velikoj seriji imati neko sasvim drugo izdanje, ali to je zato što sam ja izuzetno pametan – kaže Andrija.

Na konstataciju da je veliki broj glumaca preminuo u poslednje vrijeme, Andrija je imao važnu poruku.

Mi glumci moramo da nastavimo da ispunjavamo našu misiju i radimo. Lako je biti glumac uspiješan u svijetu kada imaš velike mogućnosti i menadžere u velikom sistemu. Ali u malim društvima mi glumci imamo drugu misiju. Naše misije su višeslojne. One imaju više paralelnih stvarnosti. Moramo da se borimo sa zlim stvarima poput ekspanzije mržnje prema ljudima. U smislu da se vrlo malo ljudi bavi djecom, da čuvamo jezik, kulturu i duh. Pozorište je institucija koja čuva jezik – zaključuje Milošević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com