Producenti filma „Toma“ prijavili MUP neovlašćeno dijeljenje filma na internet

Produkcijske kuće MinaCord i CobraFilm, koje su vlasnici autorskih prava filma “Toma”, prijavili su Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi taj film na društvenim mrežama.

O neovlašćenom dijeljenju filma na društvenim mrežama obaviještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Kako se navodi u saopštenju, iz agencije SAPA napominju da „po krivičnom zakoniku Srbije, kao i zemalja u regionu, svaki vid objavljivanja ili dijeljenja autorskog djela spada u kršenje autorskih i srodnih prava, te da svako ko se bavi ovakvim djelatnostima nosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za nastalu štetu“.

„Svi uočeni korisnici, koji su neovlašćeno dijelili film ‘Toma’, obaviješteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti pokrenuta krivična prijava Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umiješanost u neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dijela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanetu djelovanjem“, navodi se u saopštenju.

Producenti filma „Toma“ Željko Joksimović i Dragan Bjleogrlić pozvali su poštovaoce umjetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u bioskopu.

„Piraterija je nepoštovanje djela. Piraterija je krađa. Piraterija nema dušu. Svaki kadar, svaka kompozicija u filmu ‘Toma’ snimljena je tako da se u njoj uživa na velikom platnu i svim pogodnostima koje nude današnji bioskopi. I upravo tu emociju nikada ne možete doživjeti na monitorima kompjutera ili telefona“, poručili su Joksimović i Bjelogrlić.

Oni su dodali da ih ipak raduje činjenica da publika i dalje u velikom broju odlazi u bioskop da „na pravi način doživi priču o ‘Tomi’“ i podsjećaju da je film pogledalo više od 500.000 gledalaca, a ujedno je oboren i dnevni rekord sa 35.000 posjetilaca bioskopa.

Film ,,Toma’’,  najnovije ostvarenje Dragana Bjelogrlića biće prikazan u bjelopoljskom bioskopu od 11. oktobra do 15. oktobra.

Film “Toma” koji je od ponedeljka na repertoaru bjelopoljskog bioskopa, ljubitelji domaće kinematografije mogu da pogledaju u dva termina u 17 i 20 časova, a karte po cijeni od 3 eura mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu svakog dana od 10 do 14 i od 16 do 17 časova.

Riječ je o biografskom filmu o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao velikog boema, po ponašanju i duši.

Film prati dvije linije radnje – 1991. prati odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i pretvaranje tog poznanstva u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život – od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i “dna života”. Ovo je priča o duši.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com