SJUTRA SLAVIMO ARANĐELOVDAN: Noć uoči praznika izgovorite ovu molitvu, oprostite svojim neprijateljima i očistite dušu

Pravoslavna crkva i vjernici sjutra slave Aranđelovdan, jednu od tri najučestalije slave među našim narodom. Crkva Aranđelovdan posvećuje svim anđelima, a prvom među njima svetom arhangelu Mihailu. Vjerovanje kaže da on nije umro i da dalje po potrebi silazi među ljude, i to kao putnik ili prosjak.

Vjeruje se da arhangel Mihailo prihvata duše umrlih i da, mjereći njihova dobra i zla djela na zemlji, ih šalje u raj ili pakao. Ova vjerovanja na Aranđelovdan u našem narodu smatraju se istinitim.

Prema narodnom vjerovanju smatra se da kakvo je vrijeme na Aranđelovdan, takvo će biti tokom cijele zime i proljeća. U nekim krajevima ovaj anđeo se slavi i kao zaštitnik stočara jer se vjeruje da samo on može da otjera vukove.

Ovo je dan kada morate da posetite crkvu, zatražite sreću i blagostanje, ali i dan kada je poželjno da učinite što više dobrih djela. Izbjegavajte svađe, bijes, negativnost. Poželjno je da od Aranđelovdana, pa do 28. novembar kada počinje Božićni post, oprostite svojim neprijateljima i očistite dušu, spremajući se za ovaj veliki podvig.

Evo kada je najbolje vrijeme da od svetoga Arhanđela Mihaila zatražite sreću, zdravlje i ispunjenje želja:

21. novembra obavezno otiđite u crkvu i zapalite svijeću. Molite se svom anđelu. Na ovaj dan tražite od anđela da ispuni vašu najdublju i najvažniju želju. Otvorite dušu i srce, dijelite radosti i tugu i na kraju se zahvalite. Nebo prima molitvu cio dan.

22. novembra zatražite od Arhanđela Mihaila da vam pomogne sa teškoćama na poslu. Bilo da je u pitanju želja za većom platom, boljom pozicijom ili drugim poslom, ovu želju zamislite u periodu od 8:48 pa do 9:32.

Postoji predanje prema kome je Arhangel Mihailo kao nagradu od Boga dobio mogućnost da se dva puta godišnje spusti u pakao i oslobodi duše grešnika pružajući im počinak u nebeskom carstvu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com