VEDRANA RUDAN: Prije nego što nađete “idealnog” muža, morate se udati za prvog ko naleti

Kontroverzna hrvatska književnica Vedrana Rudan poznata je po svom oštrom jeziku i još oštrijem peru, a u novoj rubrici obradila je uvijek aktuelnu temu “Kako naći muža”. Ona je i ovoga puta ostala vjerna svom prepoznatljivom stilu, a njeni savjeti udavačama nasmijali su mnoge.

Kako se i sama udavala četiri puta, kako kaže, barem na tom polju ima iskustva, pa je životne lekcije rješila da podijeli sa ženama koje je svakodnevno pitaju kako da se najbolje udaju. Rudanova je kroz urnebjesne anegdote ilustrovala put od “singl” djevojke do burme na domalom prstu, a njen tekst nasmijao je region.

Rubriku pod jednostavnim nazivom “Kako naći muža” prenosimo u cijelosti:

“S Anom sam bila u Dubrovniku deset dana. Na sebi je imala večernju srebrnu haljinu, s prednje strane zatvorena gotovo do grla, uski, dugački rukavi, leđa potpuno gola. Na glavi nekoliko kilograma svoje crne kose.

Tamne, velike oči, sjajni zubi, vitka, visoka metar osamdeset, doktorica nauka, trideset i tri godine. Nađite mi muža, nađite mi muža. S nama je bio moj četvrti muž koji je pred mjesec dana bio operisan neuspješno, tako da sam bila pošteđena njegovog slinjenja.

Nađite mi muža, nađite mi muža… Nisam s njom mogla otvoreno da razgovaram, a i ne da mi se stalno odgovarati na isto pitanje pa, cure, ovaj tekst shvatite kao recept i ne davite me više. Dakle, do muža, mislim, pravog muža, može doći samo udata žena. I tu je kvaka.

Sve te mlade cure žele sebi naći pravog muža. Pogrešno, pogrešno.. Svi oni su ili oženjeni ili pederi i ni jedan od njih ne pada na neudate cure. Kući već imaju ženu, neki i dijete, mlada cura želi brak i bebu i pelene i noćno vrištanje, od nje treba bježati brže nego od vlastite djece.

Zato se, drage moje, prije nego nađete muža, morate udati. Za prvog ko naleti. Nije bitno je li pametan, lijep ili bogat. Udata žena šalje poruku koju svi muževi vrlo dobro razumiju..  Ja sam njegovom udu na milost i nemilost , meni niko ne treba, ja sam zauzeta.

Pomisli svaki oženjeni muškarac u vašoj blizini, ti samo misliš da je njegov ud, kako smo nekad u govorili, dom kulture sa fontanom. Nije, srce, nije. Ja ću ti pokazati što je ud, što je udina, jebote. Jedan kres s vremena na vrijeme neće ubiti ni tebe ni mene.

Ti udata, ja oženjen… To, moje cure, to! Kad ga zgrabite, kao udata žena moći ćete birati jer ne šaljete okolo poziv očajnice, tražim muško, muško mi dajte, muža oću, obrađujte ga polako. U svakoj hotelskoj, motelskoj ili nekoj trećoj sobi dajte sve od sebe.

Ponekad ne dajte nego mu kukajte, vaš je život dolina suza, niste vi znale dok njega niste upoznale šta je seks, baš vam je žao što se morate na brzinu obući i otići mužu spremiti hobotnicu na bijelom. Morate mu dati do znanja da osim što se dobro *ebete još bolje kuvate.

“Spavaš li ti s njim otkako si sa mnom?” “Naravno da ne, ljubavi, kad se riješim tvoga *urca otići ću pravo u manastir.” “Kako to misliš, kad se riješiš moga *urca? Ko govori o rješavanju?” “Zlato”, oči vam moraju biti pune suza, dobro je u kupatilu u oči prije razgovora stršiti nekoliko umjetnih suza koje jesu suze ali ne izazivaju crvenilo očiju, “ovo ne može trajati dovijeka.

Osjećam kako se zaljubljujem u tebe, a ja sam ipak udata žena.” Nikad i nikad i nikad spomenuti da je on oženjen i da ima dvoje djece. To mora biti njegov problem. “Zato”, oči se moraju kupati u onim suzama, plava bočica, zaboravila sam kako se zovu, “moramo prekinuti.” U razvaljena usta uvalite mu jezik, ne preduboko, i nestanite.

Ako ne nazove u roku od sedam dana, sve zaboravite i krenite u novi lov. Ako nazove… Eto, tako ćete naći zgodnog, mladog, uspješnog muža. To ima i svoju dobru i svoju lošu stranu. Dobra je što ćete s ponosom okolo moći govoriti, ovo je moj muž.

Budaletina. Loša strana je što će njegova ostavljena žena vrlo brzo naći ljubavnika, muškarci padaju na razvedene, pa će vam njegova djeca upropastiti svaki vikend, o alimentaciji, kupovanju patika i plaćanju stomatologa da se ne govori.

Želim reći. Mlade ste, lijepe ste, obrazovane ste, pametne ste, koji će vam *urac muž, muškarac u punoj snazi i ljepoti? Nađite nekog koji će moći platiti vaše lude snove, haljine, cipele, torbe i putovanja. Prije nego mu se nasmiješite svakako provjerite sve njegove imovinske listove.

Nakon mjesec ili tri ubacite mu u čaj od lipe tri vijagre, a poruku neka vam sastavi ljubavnik. Muškarci, pravi muškarci, oženjeni muškarci, uspješni muškarci, potpuno su ludi samo za udovicama. Njihov status sve govori: udaju neću, samo ud hoću!

Razumijete, cure?  “Idealan muškarac je mrtav muškarac”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button