ZA SAT VREMENA GUBITE IZMEĐU 800 I 1200 KALORIJA: Zimski sportovi su zabavni i jako efikasni, vratite se u djetinjstvo i smršajte - Volim Podgoricu

ZA SAT VREMENA GUBITE IZMEĐU 800 I 1200 KALORIJA: Zimski sportovi su zabavni i jako efikasni, vratite se u djetinjstvo i smršajte

Zimski sportovi su idealni za one koji žele da borave u prirodi na svježem vazduhu i istovremeno izgube nekoliko kilograma. Takođe, aktivnosti na otvorenom su izuzetno zdrave za naš organizam jer nam jačaju imunitet.

Najlakše je da izaberete koji od zimskih sportova najviše volite, a zatim istražite njihove prednosti i gdje možete da se bavite njima. Na primjer, klizanje ima dobar efekat na cijelo tijelo. Tokom klizanja, sve glavne grupe mišića su aktivne jer morate održavati ravnotežu zbog klizave površine leda.

Ovim vidom rekreacije aktivirate većinu mišića u tijelu, a to je posebno važno zimi, kada zbog nižih temperatura preskačemo bilo kakve aktivnosti. Takođe, klizanje je odlično za vježbanje gluteusa, a sat vremena klizanja sagorijeva 800 do 1200 kalorija.

Za sat vremena na skijama ćete sagorijeti 450 do 670 kalorija. Ako imate skije i znate da skijate, uputite se do obližnjeg skijališta i uživajte u svim pogodnostima koje nudi.

Svačija omiljena aktivnost u djetinjstvu je sankanje. Probudite dijete u sebi i izvucite sanke iz podruma. Pronađite odgovarajuću podlogu, zabavite se i sagorite 400 do 600 kalorija za sat vremena. Sankanje je odličan vid kardio treninga koji aktivira i bočne trbušne mišiće i ruke, kojima se podupirete dok se spuštate niz padinu.

Dobićete dodatnu vježbu ako nekoga gurate ili vučete na sankama. Ovaj zimski užitak pomoći će vam da se oslobodite stresa, da napunite baterije i da se osjećate opušteno i razigrano.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com