DARIO NA PUTU ZA OSTROG SPASIO ŽIVOT DJEČAKU: “Sveti otac Vasilije bio je među nama i zaustavio nas na granici da pomognemo”

Na granici Republike Srpske i Crne Gore prije nekoliko dana desila se dramatična situacija u kojoj je Dario Šarić spasio dječaka Strahinju J. (15) koji je putovao sa porodicom iz Srbije.

Dario Šarić i njegova djevojka Bojana Šarkan zaputili su se iz Gradiške ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori, međutim, nisu mogli preći granicu jer je Bojana zaboravila dokumenta pa su morali da napuste autobus.

“Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo da provedemo vikend, kad već nismo gdje smo planirali, naišao je automobil beogradskih registarskih oznaka i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje djece” priča Bojana Šarkan za portal gradiskalive.

Mladi heroj je primjetio da nešto nije u redu i pritrčao je automobilu.

“Dario je dječaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklijevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku. Niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne Hitna pomoć što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu, borio se za Strahinju, koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje” kaže Bojana.

Ustanovljeno je da je dječak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug.

Porodica je iz Surčina, a dječaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gdje će dobiti svu potrebnu terapiju.

“Jutros su nam se javili majka Kristina i Strahinja. Izrazili su zahvalnost što su i podijelili na društvenim mrežama. Sa ovim svim hoću da kažem kako je dragi Bog i Sveti Otac Vasilije bio među nama te nas je zaustavio da pređemo granicu i pomognemo hrabrom Strahinji” zaključila je Bojana.

(Gradiška Live)

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com