PRAVI HEROJ: Nikšićanin spasao život mladiću i ćutao kao zaliven!

Nikšićanin Boro Janičić, manipulant zatvaračnice Krupac, nedavno je rizikujući spostveni život spasio sugrađanina, osamnestogodišnjaka, od namjernog utapanja u  Krupcu. 

Janičić ni porodici nije ispričao da je prošlog mjeseca spasio jedan život, već se o njegovom podvigu saznalo slučajno.

“O događaju sam ispričao samo majci. Brat radi u EPCG i saznao je iz fabričkog lista, a sestra radi u podgoričkom MUP-u od kolega. Policajci iz Interventnog voda su ljudima iz lokala gdje izlazim ispričali šta se toga dana desilo, tako da kada su oni saznali cijeli dan se slavilo i pilo na račun spašenog života“, priča za „Vijesti“ Janičić.

“Toga dana smo puštali vodu za Perućicu, a zatvarač se nalazi dublje u odnosu na kotu naše kućice. Riječ je o dubini od 30-40 metara. Vidio sam mladića kako stoji na ivici od zatvarača, drhti kao put i nešto piše. Preko puta kanala bio je interventni vod. Nijesu mogli da mu priđu“, prisjeća se Janičić događaja.

Čuo je komandira Sašu Drobnjaka kako pregovara sa mladićem i smatra da je njegov razgovor doprinio tome da mladić istog trenutka ne skoči u vodu. 

“Govorio mu je da je tu za sve što mu treba i da će mu pomoći da bilo kakav problem koji ima riješi. ’Sve ću da ti završim’, govorio mu je komandir. A iza je bilo još policajaca koji nijesu mogli da dođu do mladića“, priča Janičić, nekadašnji fudbaler.

Mladić ga nije vidio, a Drobnjak je Janičiću glavom dao znak da pokuša doći do momka. 

“Skinuo sam jaknu i ne razmišljajući ni trenutka krenuo sam da pokušam da spasim mladića. Nijesam razmišljao može li mi se šta desiti. U tom trenutku samo sam razmišljao da na vrijeme stignem do njega i da ga spasim“, priča Janičić.

Pomislio je šta bi mladić mogao da uradi ako se okrene i vidi ga, hoće li istog trenutka skočiti, zato se trudio da bude što tiši i da mu se polako prikrade.

“Ko zna šta bi se desilo da je skočio, da li bi mogli da ga spasimo. Tu voda melje, veliki je pritisak, ko zna šta bi se desilo da ga onaj buk odnese. Zato sam išao na prstima i kada sam mu se približio snažno sam ga zagrlio i sa njim zajedno se bacio na stijenu“, prisjeća se Janičić događaja.

I sam je roditelj i ne želi da razmišlja kako bi se roditelji tog momka osjećali da nije uspio da na vrijeme dođe do njega.

“Od straha je, kada sam ga zagrlio zavrištao, jer nije znao da mu neko dolazi s leđa. Držao sam ga jako u naručju da se ne bi istrgao i skočio. Ovi iz interventne su se, čini mi se, za sekundu stvorili kraj nas. Kada su stigli, zagrlio sam i poljubio mladića jer sam bio srećan što je živ“, iskren je Janičić, nekadašnji prvotimac „Sutjeske“, „Obilića“, „Budućnosti“ i južnokorejskog „El džija“.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button