Iliana Bakmaz, najbolja studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor

Studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor UCG-a na studijskom smjeru Nautika i pomorski saobraćaj, Iliana Bakmaz (9.80), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom joj je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

Za uspjeh koji je postigla i nagradu Univerziteta Crne Gore kaže da su kruna njenog dosadašnjeg zalaganja i rada, a zatim i stimulans da nastavi onako kako je i počela.

“Da bi neko postigao uspjeh prije svega mora da voli to što radi a samim tim istrajnost i posvećenost tome što radi mu ne pada teško”, dodala je studentkinja.

Iliana smatra da je na Pomorskom fakultetu Kotor od vrhunskih profesora i iskusnih kapetana dobila dobru teoretsku podlogu za praktičan dio rada na Simulatorima i vježbama iz stučnih oblasti.

“Zadatak mi je da svakog dana radim na sebi i napredujem u svojoj oblasti, a cilj mi je da jednog dana, kao kapetan velikog kruzera, uplovim u moju Boku kotorsku”, objašnjava studentkinja.

Kaže da se njeni planovi za budućnost za sada odnose na odrađivanje kadeture po završetku fakulteta, nakon čega bi nastavila, u sklopu svog fakulteta i uz pomoć Agencija za obuku pomoraca, sa unapređivanjem svog znanja i usavršavanja.

“Meni je prije svega čast sto pohađam Pomorski fakultet u Kotoru, jer se radi o fakultetu koji iza sebe ima dugu pomorsku tradiciju i bogatu istoriju pomorskih Kapetana. Ukoliko volite more i sve sto ide uz njega ovo je pravi fakultet za vas, jer vam omogućava da se kroz široku lepezu smjerova usavršavate u oblastima koje ste izabrali bilo na kopnu ili na moru”, poručila je najbolja studentkinja PFK-a za tekuću studijsku godinu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button