Prelijepa Crnogorka zavela oženjenog predsjednika Meksika i podijelila zemlju - Volim Podgoricu

Prelijepa Crnogorka zavela oženjenog predsjednika Meksika i podijelila zemlju

Saša Montenegro je jedno od najznačajnijih imena meksičke kinematografije, ali je zbog ljubavi sa predsjednikom njen život obilježio veliki skandal.

Ljepota ove Crnogorke i harizma kojom je plijenila donijele su joj zanimljive poslovne ponude, koje su joj omogućile da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih meksičkih glumica.

Saša je prvo radila kao model, a potom i kao glumica u čuvenim meksičkim sapunicama. Njeni angažmani su privukli pažnju mnogobrojnih reditelja, te je već 1971. godine imala i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju “Ljubavni san”.

Zatim je zaigrala i na daskama koje život znače, te je bila dio kultnih predstava. Umjetničko okruženje je njen raskošan talenat sve više zapažalo, a ona je vremenom postala glumica koja je bila glavna u dramama. Već sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka energična Jugoslovenka postala je jedna od vodećih dama u meksičkoj kinematografiji.

Kako je sticala sve veću popularnost, za njeno ime se čulo u cijelom svijetu, a to joj je omogućilo i da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznaje i Hosea Lopeza Portilja, predsjednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome mijenja njenu sudbinu.

Saša Montenegro FOTO: YouTube printscreenSaša Montenegro FOTO: YouTube printscreen

Naime, vrlo brzo poslije upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansa, iako je on već bio u dugogodišnjem braku. Kada je bobmastična vijest ođeknula u javnosti, nastao je skandal neviđenih razmjera. Njihova ljubav je doslovno podijelila zemlju, dok su ih jedni u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cuéntamelo Ya (@cuentameloyaof)

Ubrzo su dobii dvoje djece – ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995 godine i to kada je Karmen, supruga predsjednika, preminula. Ta činjenica je izazvala još više gnijeva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova ljepotica više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla je drastičan potez – skroz se povukla iz medija i glume, te se fokusirala samo na brigu o porodici i djeci. I ljubav sa Portiljom je doživjela krah početkom 2000-ih, a razlog zašto su htjeli da se razvedu nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine uslijed srčanih problema.

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodelio kao legitimnoj udovici političara. Poslije smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u “Kraju tišine”.

Poslednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti djeci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigdje u javnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com