Abazović pozvao izvršnog direktora “Gugla” da posjeti Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović bio je počasni gost na 11. Global Citizen Awards u organizaciji Atlantskog Savjeta na čelu sa Frederikom Kempom, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Tokom priređene gala večere u Njujorku, uručene su nagrade ovogodišnjim dobitnicima, izvršnom direktoru Google Sundaru Pičaiju, višestruko nagrađivanom glumcu, filantropu i specijalnom izaslaniku UNESCO za mir i pomirenje Forestu Vitakeru, predsjedniku Finske Sauli Ninistu, premijerku Švedske Magdalenu Anderson i indonežanskom predsjedniku Joku Vidodu.

“Uz zahvalnost zbog izuzetnog uvažavanja Crne Gore tokom gala večere, premijer Abazović je istakao da naša država mora iskoristiti šansu koja joj se ukazuje”, navodi se u saopštenju.

Tokom večeri, predsjednik Vlade je imao priliku da razgovara i razmijeni kontakte sa izvršnim direktorom Google Sundarom Pičaijem. Abazović je u razgovoru sa njim naveo da je Crna Gora otvorena za uspješne ljude i inovacije u IT sektoru, ističući da digitalni nomadi u Crnoj Gori imaju svoj novi dom i da su dobrodošli u Crnu Goru.

“Izvršni direktor Google napisao je na tviteru da mu je bilo zadovoljstvo upoznati premijera Abazovića i razgovarati sa njim, dok ga je premijer pozvao da posjeti Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com