“Abazović zbog Šukovića nije objavio dosijee Sedme uprave DB” - Volim Podgoricu

“Abazović zbog Šukovića nije objavio dosijee Sedme uprave DB”

Ministar pravde Andrej Milović kazao je da je šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković razlog zbog kojeg je bivši premijer Dritan Abazović odbio da otvori dosijee, kako je rekao, ozloglašane Sedme uprave bivše Državne bezbjednosti. On je istakao da su, osim Šukovića, u toj uporavi bili i Zoran Lazović, Duško Golubović, pokojni Darko Raspopović i “svi oni u doba kad je Crna Gora imala najveći šverc i najveća ubistva”.

MILOVIĆ: Organi “specijalnog karaktera” biće u staroj zgradi vlade, na Zabjelu pravosudni kvart

“Pitajte Dritana Abazovića zašto je odbio to da otvori i koga on štiti. I onda ćete zaključiti ko štiti mafiju, a ko se bori protiv mafije. Vrlo jednostavno”, rekao je Milović novinarima.

Dodao je da je on uvijek za to da se postupci vode u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Vidjeli ste da vas do sada nikada nisam slagao, sve što sam tvrdio ispostavi se posle određenog vremena da je tačno, kao i za praćenje i za sve ostalo. Sačekajte, sad vam kažem, sačekajte pola godine, godinu da se završe svi predmeti i procesi, vidjećete na kraju je li Milović govorio istinu ili obmanjivao javnost, i onda ćete da vidite ko je mafija, ko je zaštitnik mafije, a ko priča istinu. Stara poslovica kaže – dok laž okruži svijet, istina tek obuva cipele. Tako i sada situacija”, rekao je ministar pravde, prenosi RTCG.

Na pitanje da sa nekoliko rečenica opisati stan u bezbjednosnom sektoru, Milović je rekao:

“Ja bih mogao čak i u jednoj reči, ne rečenici nego riječi, a to je zabrinjavajuće. Kako građani mogu da se oskećaju sigurno, ja ću vam reći – samo onako kao i ministar pravde. Ako ministar pravde kao zaštićena ličnost se prati na način na koji se prati, ne obavještava o potencijalnim BIL i kontaktima i iznose mu se kretanja javno i čine ih dostupnim organizovanim kriminalnim grupama koje to javno gledaju, sjednice odbora i slično, zamislite onda čemu može da se nada građanin ili građanka Crne Gore kada zaštićena ličnost preživi sve ono što sam ja preživio.”

Ministar je poručio da se punom parom radi na izmjeni nekih pet-šest prioritetnih zakona, koji će omogućiti da Crna Gora dobije privremena mjerila za poglavlje 23.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com