Baošić neće na sjednicu Skupštine Glavnog grada dok ne osudi Rezoluciju o Srebrenici - Volim Podgoricu

Baošić neće na sjednicu Skupštine Glavnog grada dok ne osudi Rezoluciju o Srebrenici

Povodom intenziviranja polemike po pitanju održavanja sjednice Skupštine Glavnog grada koja je odložena za 27. maja oglasio je nezavisni odbornik u Skupštini Glavnog grada Nemanja Baošić i saopštio da neće prisustvovati toj sjednici, sve dok lokalni parlament ne osudi Rezoluciju o Srebrenici.

“Suština iznesenog stava pojedinih kolega leži u tome da se interes građana ne smije ugroziti opstrukcijama. Međutim, apsolutno niko od kolega nije kazao krucijalnu stvar, građani Podgorice nisu glasali da Nemanja Baošić ili bilo ko drugi obavlja odborničku funkciju zbog funkcije, nego da za vrijeme mandata štiti interes građana koje predstavlja. Da budem potpuno jasan, građani Podgorice koji su svojim glasom to omogućili niti su glasali za individualne direktorske, niti odborničke ili bilo koje druge funkcije, niti da se srpski narod proglašava genocidnim, još manje da Crna Gora odigra svoju sramnu ulogu u spomenutom filmu koji je režirala zemlja Holokausta i Aušvica”, kazao je on.

Baošić je naglasio da uslijed novonastalih okolnosti neće prisustvovati sjednici Glavnog grada, niti će dati legitimitet bilo kojoj odluci sve dok od predstavnika Glavnog grada ne stigne osuda, kako kaže, skandaloznog glasanja države Crne Gore u UN povodom Rezolucije o Srebrenici.

“Ovo nije stav Nemanje Baošića, već svih okupljenih građana koji su prethodnih dana boravili ispred Vlade Crne Gore! Ukoliko taj stav vodi ka vanrednim izborima, da poželim sreću svima na spomenutim. Pozivam ovim putem i kolege odbornike da polemikama o lokalnim temama ne bacaju sjenku na projekat demonizacije srpskog naroda u cjelini! P.S. Niti jedna floskula koja se bazira na činjenici da ovo nije pitanje lokalne vlasti nije i ne može biti opravdanje. Ovo je pitanje državne, lokalnih, svih većina u kojima politički participiraju Srbi u Crnoj Gori”, zaključio je Baošić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com