Bečić čestitao Dan opštine Šavnik

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 22. jul, Dan opštine Šavnik, predsjedniku opštine Jugoslavu Jakiću i predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlica:

„ Koristim priliku da u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, Vama, i svim građankama i građanima Šavnika, u godini kada slavimo 80 godina od opštenarodnog ustanka, vođenog idejom antifašizma i borbe za oslobođenje naše zemlje, sa ponosom čestitam 22. jul, Dan opštine Šavnik.

Veliki istorijski značaj 22. jula prožima u sebi junaštvo, hrabrost i čojstvo drobnjačkog kraja u borbi za slobodu, kao najuzvišeniju vrijednost.

U proteklim decenijama, svjedoci smo da se naša država suočava sa odlaskom mladih ljudi iz sjevernih krajeva, što nas obavezuje da borba za mlade ljude i ulaganje u njihov razvoj mora ostati prioritet.

Turistički potencijali ovog područja, bogatog netaknutom prirodom, čistim rijekama i jezerima, kao i ljubaznim i plemenitim domaćinima, pogodan su investiocioni prostor za značajne infrastrukturne projekte, koji će doprinijeti podizanju životnog standarda stanovništva, što bi, siguran sam, stimulisalo ljude da ostanu i privređuju u svojoj opštini.

Čvrsto sam uvjeren da opštini Šavnik predstoji ekonomski, socijalni i turistički napredak, kao i da će se kroz politiku otvaranja novih radnih mjesta omogućiti zapošljavanje domicilnog stanovništva.

U to ime, ovim putem Vam još jednom čestitam Dan opštine Šavnik.”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com