Bečić otvorio Peti forum alumnista

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otvorio je danas Peti forum alumnista Škole političkih studija, koji je u organizaciji NVO Građanska alijansa, održan kod Spomenika na Barutani, pod nazivom „Konsenzus. Pravda. Evropa“.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Skupštine pozdravio je djelovanje NVO Građanska alijansa i zahvalio na činjenici da je “prije dvadesetak godina prepoznala neophodnost obrazovanja mladih donosilaca odluka, mladih lidera i drugih važnih društvenih činilaca i to upravo obrazovanja na polju politike.”

On je ocijenio da je izvrsnost u odabiru tema, predavača i polaznika, postala tradicija za ponos. “Što je takva tradicija duža, to je naš put ka Evropskoj uniji sve kraći. Osim toga, standardi koji se postižu na ovakvim mjestima stvaraju ljudske kapacitete na koje će Crna Gora moći da računa u budućnosti i kojima će se ponositi.
Zbog toga, crnogorsko društvo vam je zahvalno na značajnom doprinosu njegovoj demokratizaciji”, naveo je predsjednik Bečić.

Podsjetivši prisutne da je i sam jedan od bivših alumnista ove renomirane škole, predsjednik Skupštine je naglasio da je “politika plemenita vještina, kada se praktikuje iz onih pobuda iz kojih je izvorno i nastala i razvila se”.

“Zato, nikad nemojte da udarate na ličnost, već pokušajte da se nadmećete vizijama i programima, i argumentima kojima ćete potkrijepiti nadmoćnost vaših ideja”, poručio je polaznicima predsjednik Bečić.

U uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili Boris Raonić, predsjednik GA, Nj.E. Kristijan Timonije, ambassador Republike Francuske u Crnoj Gori i Nj.E. Jorn Eugen Jelstad (Jørn Eugen Gjelstad) ambasador Kraljevine Norveške u Crnoj Gori.

.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button