Cetinjski put mijenja ime u Bulevar knjaza Danila; Izmijenjena odluka o podizanju spomenika Jeleni Petrović Savojskoj

Predlog da Cetinjski put bude preimenovan u Bulevar knjaza Danila Petrovića, te da Ulica knjaza Danila u Tološima dobije ime kapetana Đura Draškovića naći će se pred odbornicima na sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica, pišu Dnevne novine.

Inicijativu su podnijele mjesne zajednice Kruševac, odnosno Tološi I i Tološi II, a Sekretarijat za kulturu i sport zadužen je da u Program podizanja spomen-obilježja uvrsti ove predloge.

Cetinjski put prostire se od kružnog toka kod Kapital plaze na jugozapad do kružnog toka, odnosno raskrsnice puteva ka Cetinju i Nikšiću, u dužini od 1.200 metara.

Ulica knjaza Danila prostire se od Ulice dr Blaža Raičevića na sjeverozapad, pored Poljoprivrednog instituta do Ulice partizanski put u dužini od oko hiljadu metara. Nalazi se u zahvatu DUP-a Tološi II.

Takođe, na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta naći će se i izmijenjena odluka o podizanju spomenika Jeleni Petrović Savojskoj, princezi Crne Gore i kraljici Italije, za koju su se stekli svi uslovi da se nađe u skupštinskoj proceduri.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button