Crna Gora će jedriti u Francuskoj – Dukić i zvanično na Olimpijskim igrama - Volim Podgoricu

Crna Gora će jedriti u Francuskoj – Dukić i zvanično na Olimpijskim igrama

Jedriličari Crne Gore obezbijedili su prvu vizu za Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Milivoj Dukić i Ilija Marković su nastavili su sjajnim izdanjima na velikim takmičenja, koja traju već godinama. Na Svjetskom prvenstvu u Australiji su opravdali očekivanja, Dukić je planetarnu smotru završio na koti 21, a Marković na koti 39. Na talonu je bilo sedam viza za Pariz, jednu je uzela Crna Gora, koja će četvrti put u nizu biti na Igrama, kada je jedrenje u pitanju, piše RTCG.

Posljednjeg dana takmičenja, na programu je bila još jedna regata, ali je vjetar bio protiv organizatora i jedriličara. Uslijedio je start, vjetar je promijenio pravac, regata je prekinuta, pokušano je još jednom, ali bez uspjeha…

Milivoj Dukić se uoči posljednjeg dana nalazio na 21. mjestu, imao je vizu za Olimpijske igre u rukama, jer je u konkurenciji jedriličara koji nisu obezbijedili mjesto u Parizu na Svjetskom prvenstvu u Hagu, bio na prvom mjestu.

Daleko najmlađi učesnik finalne grupe, Ilija Marković bio je na koti 39, odnosno samo jedno mjesto ga je dijelilo od vize koja vodi na Olimpijske igre. Na osnovu pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske jedriličarske federacije, na Igrama može da učestvuje samo jedan jedriličar iz svake države.

Odmah treba naglasiti da je Crna Gora imala dva jedriličara u finalnoj grupi, da je to pošlo za rukom samo svjetskim silama. Milivoj Dukić je tri puta učestvovao na Igrama, a sada je stigao do četvrte vize u karijeri. Kada je Ilija Marković u pitanju, dilema je jedino – kada će dobiti priliku da debituje na Olimpijskim igrama, jer je kristalno jasno da je svijetla budućnost, ne samo crnogorskog, nego i svjetskog jedrenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com