DAJKOVIĆ: Slobodna Crna Gora će večeras prisustvovati protestu povodom Rezolucije o Srebrenici - Volim Podgoricu

DAJKOVIĆ: Slobodna Crna Gora će večeras prisustvovati protestu povodom Rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Slobodne Crne Gore , Vladislav Dajković kazao je da će predstavnici Slobodne Crne Gore prisustvovati večerašnjem protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore povodom najave glasanja naše zemlje za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.
Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Obavještavam javnost da će predstavnici Slobodne Crne Gore prisustvovati večerašnjem protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore povodom najave glasanja naše zemlje za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Smatram da je svakom Srbinu i Srpkinji mjesto večeras na ulici, a ne na Fejsbuku ili Instagramu, jer će nas djeca jednog dana pitati šta smo mi radili dok je Vlada glasala da je njen sopstveni narod genocidan – ma koliko nas pojedinci ubjeđivali da nema “kolektivne” odgovornosti, te da je sve to za naše dobro.

Biće teško objasniti i odraslima, a pogotovo djeci da su za ovakvu odluku glasali predstavnici Vlade koji su dominantno iznikli iz istorijskih litija Srpske pravoslavne crkve, a onda i preko leđa srpskog naroda došli do ekspertskih ministarskih fotelja.

Ja ću, zajedno sa kolegama i saborcima, prisustvovati pomenutom protestu večeras, baš kao i svakom u poslednjih deset godina, uz nadu da ćemo i mi “negrađanski” Srbi jednog dana postati dostojni glasova one srpske javnosti koja glasa NATO stranke u našoj zemlji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com