ĐUROVIĆ: MMF potvrdio da su Spajićeve najave o bankrotu Crne Gore za vrijeme 43. Vlade netačne i nepromišljene - Volim Podgoricu

ĐUROVIĆ: MMF potvrdio da su Spajićeve najave o bankrotu Crne Gore za vrijeme 43. Vlade netačne i nepromišljene

“MMF je izvještajem potvrdio da je ekonomija Crne Gore bila dobro vođena u 2023. godini pod 43. Vladom Dritana Abazovica. Pokazatelji su neumoljivi, ekonomija Crne Gore je rasla po stopi od 6% što nas stavlja u sami vrh država Evrope”, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.
On je istakao da je MMF jasno naglasio i da je oboren rekord po prihodima od turizma u 2023. godine i da je tako nadmašena i čuvena rekordna 2019. godina, kao i da je stopa nezaposlenosti bila nikad manja što ukazuje na pojačane ekonomske aktivnosti crnogorske privrede. Đurović je dodao i da je MMF istakao značajan podatak, da je javni dug smanjen na 62% što govori da se 43. Vlada domaćinski odnosila prema budžetu i da je prekinula spiralu zaduživanja.
“Imajući sve ovo u vidu, a posebno iscrpan izvještaj MMF-a, vidi se koliko su samo bile netačne i nepromišljene izjave gospodina Spajića da Crna Gora ide u bankrot. Ali imajući u vidu da se nova 44. Vlada enormno i brzo zadužuje, a da deficit raste, mogli bismo se zapitati da nije slučajno gospodin Spajić mislio na 44. Vladu kada je najavljivao bankrot”, zaključio je Đurović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com