DPS: Raonić pruža PR usluge PES-u, zauzvrat dobija političku zaštitu vladajuće stranke - Volim Podgoricu

DPS: Raonić pruža PR usluge PES-u, zauzvrat dobija političku zaštitu vladajuće stranke

Javni servis je sinoć, u terminu Dnevnika 2 prikazao PR prilog sa formiranja gradskog odbora PES-a, bez jasnih obilježja da se radi o reklamnom proizvodu ove stranke. Samo tako možemo da tumačimo udarno pozicioniranje priloga o stranačkim aktivnostima, na sam početak Dnevnika i njegovo trajanje od rekordnih četiri minuta, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista DPS.

“Ovo brutalno kršenje profesionalnih standarda na Javnom servisu koji građani finansiraju i za njegov rad izdvajaju skoro 20 miliona eura, pokazao je da je menadžent ove kuće stavio resurse RTCG potpuno u funkciju promocije vladajuće stranke”, kažu u DPS-u.

Jasno je, tvrde u DPS-u, da rukovodstvo ove kuće predvođeno Borisom Raonićem kupuje političku podršku PES-a, uslugama Javnog servisa kojima se vrši agresivna promocija ove stranke i marginalizacija stavova opozicije.

“Skandalozno je da je se u državi koja napreduje kao EU, medijske usluge Javnog servisa iznajmljuju vladajućoj stranci. Jasno je da se na taj način obezbjeđuje politička zaštita i promocija generalnog direktora koji ima pravosnažne presude da je nezakonito na ovom položaju, a PES mu, za uzvrat, zakonskom regulativom “čisti put” da još dugo ostane na čelu ove medijske kuće. Zarobljavanje RTCG, donosi zaštitu i promociju trenutnom uredničkom timu i generalnom direktoru Raoniću, i političku korist PES-u, ali potpuno obesmišljava ulogu Javnog servisa. DPS će ovo pitanje iznajmljivanja RTCG vladajućoj stranci, politički problematizovati i obavijestiti nadležene domaće i inostrane instutucije i organizacije o ovoj gruboj zloupotrebi Javnog servisa”, zaključuju u DPS-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com