Glavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu - Volim Podgoricu

Glavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu

U Multimedijalnoj sali Skupštine Glavnog grada juče je održana panel diskusija pod nazivom “Budućnost startup preduzetništva i visokih tehnologija”, u organizaciji Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada Podgorica.

Panel je, kako je saopštila lokalna uprava, svečano otvorio mr Šućo Orahovac, sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i investicije, dok su učesnici bili prof. dr Jovan Mirković, Fondacija za promovisanje nauke PRONA, prof. dr Đuro Kutlača, Institut Mihajlo Pupin, mr Frane Šesnić, direktor ZICER-a (Zagrebački inovacijski centar), a moderator Matija Miljanić.

“Naš cilj je da otkrijemo kako možemo iskoristiti tehnološke inovacije i preduzetnički duh kako bismo stvorili održive poslovne modele koji će donijeti korist ne samo našim kompanijama, već i širem društvu. Uloga Glavnog grada u podršci razvoju startup ekosistema i tehnoloških inovacija je ključna za stvaranje povoljnog okruženja za razvoj novih preduzeća i tehnoloških ideja”, kazao je sekretar za preduzetništvo i investicije mr Šućo Orahovac.

Iz Glavnog grada navode da ovo je bila izuzetna prilika da se zajednički istraže najnoviji trendovi u svijetu startupova i visokih tehnologija, kao i da se upoznamo sa inovativnim idejama koje oblikuju budućnost našeg poslovanja.

Takođe, kako dodaju iz uprave, svi prisutni bili su u prilici da dublje zarone u sektor inovacija, razmotre njihov uticaj na naše poslovno okruženje, te razmjene ideje koje će oblikovati budućnost poslovanja.

Navodi se da na panelu je bilo riječi o ulozi nauke i istraživanja u podršci tehnološkom napretku, unaprjeđenju saradnje između akademske zajednice i preduzetničkog sektora, konkretnim koracima koje crnogorski preduzetnici mogu preduzeti, kao i ulozi lokalne samouprave u svim tim procesima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com