HLADNI RADIJATORI PRAZNE ŠKOLE NA SJEVERU: Roditelji najavili bojkot nastave ako ne dobiju grijanje

U kolašinskoj osnovnoj, srednjoj, muzičkoj školi, kao i u vrtiću – grijanja nema od juče. Iako su časovi skraćeni, roditelji najavljuju bojkot nastave ukoliko ubrzo ne dobiju grijanje.

No, ovaj problem nema samo Kolašin. Đaci pljevaljske gimnazije nastavu su danas pohađali onlajn. Problem je, kažu iz Ministarstva prosvjete, u javnim nabavkama.

Vani tri – četiri stepena celzijusa a u učionici subjektivni osjećaj da je jos hladnije. U takvim uslovima kolasinški đaci pohađaju nastavu jer grijanja nema.

“Ova dva dana su išla jako dobro obučene, jedan broj djece nije ni došao u školu, roditelji nijesu pristali da ih pošalju a u najavi je kod većine roditelja da uopšte neće slati djecu u školu da će bojkotovati nastavu”, kazala je za Javni servis predsjednica Savjeta roditelja Milena Vlahović.

Časovi su već drugi dan skraćeni na pola sata kako bi djeca što krace boravila u hladnim učionicama. Na ruku im ne ide i kiša koja neprestalno pada.

“Prosto skvasimo se pri ulasku u školu i tako sjedimo u hladnim prostorijama. Nekako je situacija teška, baš je teška”, kazala je direktorica OŠ “Risto Manojlović” Nataša Peković, i istakla da savjetuju učenicima da ne skidaju jakne.

No nema samo Kolašin muke sa grijanjem. Iz Ministarstva prosvjete kažu da im se određeni broj škola obratio da su im zalihe energeneta istekle dok su drugima na niskom nivou. Koji je to broj škola nijesu precizirali. Navode da je problem u javnim nabavkama. Grijanje vatspitno obrazovnih ustanova danas je bila tema u Skupštini.

“Ja cu nakon sjednice komunicirati sa resornim ministrom prosvjete i direktorom uprave da ga obavijestim da postoji urgentna potreba da se riješe stvari”, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Roditelji u Kolašinu gube strpljenje, najavljuju bojkot nastave ukoliko uskoro njihova djeca ne budu u toplom.

“Nadam se da će problem biti riješen. Najmanje sam sklona da prekidamo nastavu najgore je taj prekid nastave”, kazala je Peković.

“Oni koji treba da riješe problem u ministarstvu i dalje treba da zamisle da svoju djecu salju po sniegu, danas je najavljena susnježica a biće i hladnijih dana. Nek zamisle svoju djecu da posalju u školu nek pođu od toga”, kazala je Vlahović-

Zato poručuju da neće sjedjeti skršđtenih ruku i već sjutra u 8h pred pocetak nastave organizovaće protest roditelja ispred škole, kako bi poručili da njihova djeca imaju pravo na normalne uslove za obrazovanje.

 

(RTCG)

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com