I DALJE TRAJE POTRAGA ZA MATEJOM: Telefon se ugasio posle razgovora sa jednom djevojkom

Inspektori srpske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri prijatelja prije nestanka. On je u noći između 30. i 31. decembra poslednji telefonski razgovor imao s ovom drugaricom iz Splita, a policija misli da ona može da razrješi misteriju njegovog slučaja. S njom se čuo neposredno prije odlaska iz beogradskog kluba “Gotik”, posle kojeg mu se gubi svaki trag kod rijeke Save.

MUP Srbije objavio rekonstrukciju kretanja Periša

Nakon što su istražitelji iz Hrvatske saopštili da će pomoći srpskim kolegama u istrazi i ujedno nekoliko puta saslušati i šestoricu Matejevih prijatelja, s kojima je boravio u Beogradu, posebnu pažnju će obratiti na ispitivanje djevojke s kojom je Periš kobne večeri imao poslednji telefonski razgovor, a za koju se zna da je sestra njegovog prijatelja i da su veoma bliski, piše Srpski telegraf.

Pripadnici beogradskog MUP pregledali su listing poziva Mateja Periša i utvrdili da je poslednja na listi drugarica iz Splita. Ona im je rekla da se bavio veoma teškim poslom skipera i da je bio vrlo ambiciozan, a da bi sve postigao, koristio je opijate, ali im nije otkrila detalje razgovora s nestalim Splićaninom jer je naglasila da ga je slabo čula od muzike iz “Gotika”, u kojem se nalazio.

Hrvatski inspektori odlučili su da priskoče kolegama u pomoć i detaljnije ispitaju ovu djevojku zbog sumnje da može da im otkrije bar približan razlog koji je naveo mladića da istrči iz kluba – objašnjava  izvor iz istrage. Kako je Kurir ranije pisao, prije razgovora s drugaricom Periš je djevojci Sanji poslao video-snimak u 21.30, a u kojem se vidi da u restoranu “Ambar” s drugarima uživa u vinu.

Načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac rekao je u srijedu da će kolegama u Beogradu pomoći i u analizi razgovora s telefona Splićanina, koji je poslednji put lociran 31. decembra, kada su video-kamere na tom istom mestu kod Brankovog mosta u Savi snimile i “objekat” koji se kreće nizvodno, pa se pretpostavlja da je to snimljen Periš kako pliva ka Dunavu.

Međutim, otac momka koga traže već 15. dan kaže da se na rekonstrukciji MUP Srbije, koja je objavljena u srijedu, ne vide ključni momenti.

“Na toj rekonstrukciji se ne vide trenuci kada moj sin izlazi iz kluba i eventualno ulazi u vodu. To su, uz kontakte Mateja s taksistom koji se zaustavio i koji pokazuje njegovo stanje pribranosti, prema mom mišljenju, najvažniji trenuci”, rekao je Nenad Periš za hrvatske medije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com