JOŠ JEDAN DIREKTOR POLICIJE U SKY PREPISCI? Vasović i Mrkić dogovarali šverc “kad sjedne Brđo” - Volim Podgoricu

JOŠ JEDAN DIREKTOR POLICIJE U SKY PREPISCI? Vasović i Mrkić dogovarali šverc “kad sjedne Brđo”

Od devetog do 21. januara 2021. godine, tadašnji šef kriminalistike u Centru bezbjednosti Bar, uhapšeni Ilija Vasović, poslao je sada optuženom šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću, koji je u bjekstvu, 263 poruke preko kriptovane Skaj aplikacije, koje je objavio portal Libertas.

Objavljena prepiska je izazvala veliku pažnju javnosti, jer se u njoj pojavljuju imena ljudi iz samog vrha sistema, kao i kontroverznog biznismena Dake Davidovića, navodnog američkog diplomate Simijanovića…

Iz prepiske se zaključuje da su Vasović i Mrkić navodno dogovarali šverc cigareta sa Dakom Daavidovićem i Simijanovićem, a u razgovoru koji objavljuje Libertas pominju se i “kum Krivokapić”,  “abaz”, “brđo”…

U to vrijeme se pripremalo imenovanje Zorana Brđanina za direktora policije, što se i dogodilo narednog mjeseca (februara).

Vasović i Mrkić pominju “brđa” i navodno, prema transkriptima koje je objavio Libertas, kažu da čekaju da “brđo sjedne” te da je “Maradona dao zeleno svjetlo”.

“Sve u svemu dok Brđa ne sjedne ne možemo kretati u realizaciju jer može biti opasno. Maradona se izjasnio i dao zeleno. Oni su sjeli sa mnom. I dogovorili svoje. Ali veza sam im ja”, navodno kaže Stevan Simijanović.

Škrelja: Lažni diplomata i falsifikator Simijanović kao Abazovićev mentor i savjetnik u izdaji građanske Crne Gore

KNEŽEVIĆ: Simijanović predvodio akciju izbacivanja DF-a iz Vlade

UŽIVO NA VOP-U Krivokapić: Nijesam razgovarao sa Simijanovićem, a Vladu sam birao ja lično

Tokom razgovora Mrkić pita: Kad će se znati ko je direktor (policije p.a), a Vasović odgovara: Vv je jedino milo da mu brđanin. Ma sad su oni nebitni: Dps i naš drug i njegov upliv.

Od favorita do “neprijatelja”

Bivši direktor policije imenovan je na tu funkciju zahvaaljujuči zalaganju Dritana Abazovića, koji je, čak, prijetio rušenjem Vlada premijera Zdravka Krivokapića, kada je ovaj htio da smijeni Brđanina nakon dešavanja na Belvederu.

Međutim, u martu prošle godine Vlada Dritana Abazovića smijenila je Brđanina, nakon što je on odbio da podnese ostavku,  a Abazović je to obrazlagao njegovom odgovornošću za upliv kriminalnih klanova u policijske redove.

“Ali da mi imamo situaciju da nam kavački klan zauzme cijelu policiju, a da on kaže: ‘Ja sam izabran na konkurs’, to neće moći”, kazao je on tada.

Nakon toga sud je u dva navrata odlučio da je Brđanin nezakonito smijenjen ali on nije vraćen na posao.

Ko je Simijanović?

Stevan Simijanović priveden je 8. februara 2021. godine u Nikšiću zbog sumnje da je koristio falsifikovani diplomatski pasoš Sjedinjenih Američkih država. Nakon privođenja, osnovna tužiteljka u Nikšiću, Ana Doderović, pustila je Simijanovića da se brani sa slobode, a on je 12. februara 2021. napustio Crnu Gori i, preko graničnog prelaza Dobrakovo, prešao u Srbiju.

Simijanović je, nakon promjene vlasti u avgustu 2020. godine, boravio u Crnoj Gori lažno se predstavljajući kao američki diplomata. On je pokušavao da ostvari saradnju sa ljudima iz bezbjednosnog sektora u Vladi Crne Gore. Ambasada SAD u Podgorici je zvanično obavijestila crnogorsku policiju da jeste riječ o američkom državljaninu, ali ne i o američkom diplomati koji radi u Ambasadi SAD-a u Beču pri misiji OEBS-a, kako se Simijanović predstavljao i kako je napisano na vizit karti koja je pronađenja kod njega prilikom hapšenja. Oni su tada odbacili bilo kakvu njegovu povezanost sa američkim državnim poslovima u Crnoj Gori.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com