KABINET KRIVOKAPIĆA: Premijer neće učestvovati u preseljavanju političke moći na adresu Đukanovića

Ukoliko neko iz parlamentarne većine nije zadovoljan postojećim modelom Vlade, može kroz jasno propisanu proceduru inicirati izglasavanje nepovjerenja Vladi, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Krivokapić je reagovao na stav svog popredsjednika Driitana Abazovića da bi trebalo utvrditi ima li Vlada većinu.

Ovakav stav pozdravio je i Demokratski front.

ABAZOVIĆ: Bilo bi dobro da se ljudi konačno izjasne da li Vlada ima većinu

DF: Pozdravljamo Abazovićevu izjavu da se u parlamentu provjeri da li vlada ima podršku

“Dakle, ako bilo koji politički subjekt želi da smijeni ovu Vladu, taj proces može privesti kraju, uz pomoć opozicije, nezavisno od toga sta želi ili ne želi predsjednik Vlade. Istovremeno, ukoliko neka partija smatra da je došlo vrijeme da se testira ekspertski model Vlade, koji je jedno vrijeme imao apsolutnu podršku, a kasnije je bivao osporavan i od određenih djelova parlamentarne većine, onda je i to jedna od opcija koja nas vodi ka izborima ili nekom moguće drugačijem konceptu Vlade, koga bi podržao 41 poslanik parlamentarne većine”, navde u sapštenju.

Kako dodaju,, svaki drugi aranžman u kome bi asistirale snage poraženog režima, uz elemente političke korupcije, vodi ka prekrajanju izborne volje građana, jasno iskazane 30. avgusta 2020. godine.

“U naporima da se padom Vlade, u predvorju implementacije projekta “Evropa sad!”, politička moć preseli na adresu predsjednika poraženog DPS-a, sadašnji premijer neće učestvovati”, kažu iz Krivokapićevog kabineta.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com