KANKARAŠ: Abazović je “uprskao” istorijsku priliku da CG okrene ka održivom razvoju i na izborima će platiti ceh

Milica Kankaraš, čije pitanje premijeru Dritanu Abazoviću vezano za gradnju HE Komarnica, sinoć u emisiji načisto na TV Vijesti, pročitao autor emisiije Petar Komnenić, tvrdi da nisu tačni navodi Abazovića, u osdgovoru na njeno pitanje.
Njeno reagovanje prenosimo integralno:
“S obzirom da me Dritan Abazović javno sinoć optužio da podaci koje sam navela u vezi hidroelektrane na Komarnici nijesu istiniti, moram podsjetiti na dokumentaciju koju on proglašava lažnom.
Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se zahtijeva odustajanje od projekta izgradnje hidroelektrane na Komarnici I očuvanje Sinjajevine: https://www.europarl.europa.eu/…/TA-9-2022-0266_EN.html
Odgovorna Vlada bi ove preporuke shvatila ozbiljno i poništila koncesiju za izgradnju hidroelektrane kao i odluku da se na Sinjajevini pravi vojni poligon. Umjesto toga, Abazović je nekoliko dana nakon prijema Rezolucije u ime svih nas prihvatio predlog ugovora o koncesiji za pomenutu hidroelektranu: https://www.gov.me/…/cfe631bc-f918-4da4-aed2-1ac0e3adb0c5
Što se tiče Sinjajevine, takođe je mogao poništiti odluku o vojnom poligonu u bilo kom trenutku ali nije to uradio.
Gaslighting je kada vas neko ubjeđuje da činjenično stanje nije istina. Poražavajuće je kada premijer to radi.
Od hidroelektrane na Komarnici mogu profitirati jedino političari, građevinske kompanije i Elektroprivreda Srbija koja ulazi 49% u projekat (https://balkangreenenergynews.com/…/epcg-i-eps-se…/). Dakle, CG treba da dâ cijelu pitku rijeku, jednu od poslednjih slobodnih u Evropi, i da u najboljem slučaju dobije neki smiješni procenat električne energije i enormni dug koji će otplaćivati građani CG generacijama.
Dritan Abazović je uprskao istorijsku priliku da CG okrene ka održivom razvoju i na svakim sljedećim izborima će plaćati ceh te greške. Ljudi su birali Građanski pokret URA 2020e zato što su vjerovali da će se konačno ostvariti ideja ekološke, evropske Crne Gore. Umjesto toga smo dobili izrugivanje te ideje.
loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com