Katnić satima na saslušanju u SPO, Lazović spoveden u SDT - Volim Podgoricu

Katnić satima na saslušanju u SPO, Lazović spoveden u SDT

Nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić već satima je na saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju u Podgorici. Na saslušanje je nešto prije 19 sati doveden i bivši policijski funkcioner Zoran Lazović a oko 20 sati i 7 minuta izveden je iz zgrade SPO-a. Prema informacijama sa terena Lazović je iz zgrade SPO-a sproveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Foto printscreen TVCG

Podsjetimo, Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.

UP: Katnić i Lazović uhapšeni u akciji “Alfa”

Milivoje Kantić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razriješen je 2022. godine. Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamjerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da riješi ključne afere. Posebno su ga obilježile optužbe za montažu i namještanje dokaza u slučaju poznatom kao “državni udar”.

Optuživan je i za zločine tokom opsade Dubrovnika, što je negirao.

(VOP/TVCG/RTCG/Video: Marko Terzić,TVCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com