KNEŽEVIĆ NAKON SASTANKA SA SPAJIĆEM: Protiv sam odlaganja popisa, procesom upravlja Milo Đukanović - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ NAKON SASTANKA SA SPAJIĆEM: Protiv sam odlaganja popisa, procesom upravlja Milo Đukanović

Premijer Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima parlamentarne većine  zbog predloga premijera da se popis stanovništva odloži nekoliko dana.

Predsjednik DNP-a Milan Knažević kazao je, nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem, da je protiv odlaganja popisa stanovništa, te da smatra da DPS namjerno opstruira i iskorišćava vrijeme za dijalog.

“Izašli smo im u susret od softvera do popisnih komisija, raspisali smo nove oglase da bi se prijavili njihovi članovi… Žele da ovaj proces odvlače u nedogled kako bi se ušlo u novu godinu. DPS u ovom trenutku je vjerovatno najanticrnogorska partija”, rekao je Knežević.

Očekuju, kako je dodao, da u DPS-u prevladaju “zdrave snage, kojih ima”.

“Jasno je da cijelim procesom upravlja Milo Đukanović i da on opstruira tako što šalje kolegu Živkovića i ostale pregovarače da opstruiraju proces”, istakao je Knežević.

Očekuje se da se premijer javnosti obrati oko 18-19 sati.

Sastanak u zgradi Vlade je organizovan zbog predloga premijera da se popis stanovništva odloži nekoliko dana.

Spajić je danas u Baru, nakon najave DPS da će ovaj proces bojkotovati, kazao da čini posljednji ustupak opoziciji, te da ne vidi razlog za odlaganje popisa, jer je sve pripremljeno.

Mehanizmi kontole popisa su, kako je istakao, mnogo veći nego 2011. godine i mnogo veći nego u drugim državama koje se mogu uporediti sa Crnom Gorom.

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je danas da nijesu ispunjeni svi uslovi iz Sprorazuma, zbog čega DPS, kako je kazao, ne može učestvovati u održavanju popisa stanovništva.

(RTCG)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com