KONJEVIĆ KRIVOKAPIĆU: Ne želi vas ni vlast, ni opozicija, čiji ste vi premijer?

Poslanik SDP-a u crnogorskom parlamentu Raško Konjević poruio je premijeru Zdravku Krivokapiću da mu sada “ne smeta podrška opozicije” kako bi smijenio ministra pravde Vladimira Leposavića i “ostao u fotelji premijera”.

“Vi ster predsjednile Vlade za sve što ste uradili proteklih šest mjeseci potpuno obrnuli igricu. došli ste u poziciju da vas 90 odsto parlamentarne većine ne podržava, a za ove za koje kažete da su ostavili sprženu zemlju i da su dio organizovanog kriminala, da vam njihova podrška odgovara. Zamislite koliko je to apsurd”, kazao je Konjević tokom skupštinske rasprave o razrješenju Leposavića. 

Kazaoje da se ovakva situacija nije dogodila od uvođena vipepartijskog sistema u Crnoj Gori.

“I neko od kolega poslanika reče, sve ćemo uraditi samo da se Splendid ne vrati. Splendid ulazi na otvorena vrata, ali sada u saradnji s Krivokapićem”, poručio je Konjević Krivokapiću. 

“Kada bude razriješen ministar Leposević, vi koji ste se pozivali na moral, na ljudskost, treba da podensete ostavku. Jer ne poznaje nijedna parlamentarna demokratija da Vi možete ostati predsjednik Vlade u kojoj tokom mandata mijenjate parlamentarnu većinu. obrnuli ste igricu da biste ostali u fotelji predsjednika vlade. Danas Vam ne smeta podrška opozicije, na koju ste hiljadama puta imali oštre riječi kritike, a danas vam godi da dobijete  našpu pdršku da ostanete premijer”, kazao je Konjević

Poručio je Krivokapiću da ima i drugu opciju – da mu prijedlog ne prođe a da on i dalje ostane premiejr. 

“To nije zabilježeno u parlamentarnoj demokratiji. Postoje pisana i nepisana pravila. Kada premijer nema parlamentarnu većinu koja ga je izabrala za smjenu nekog minsitra, pravilo je da podnesete ostavku. to jejedino što pouznaje civilizovani svijet”, kazao je Konjević. 

Dodao je da mu se čini da postoji “sinhronizacija” između opozicije i njega. 

“Stvoriće se nova parlamentarna većina od 40 poslanika opozicije, i četiri poslanika vlasti. I vi mislite da treba da ostanete premijer? Daćete ozbiljan doprinos teorijskom izučavanju parlamentarne demokratije, ovo je nezabilježeno, da se pozivate na odtovornost a mislite da možete u parlamentu da birate većinu kada vam i kako odgovara”, kazao je Konjević. 

On je pitap Krivokapića čiji je premijer.

 KONJEVIĆ KRIVOKAPIĆU: Ne želi vas ni vlast, ni opozicija, čiji ste vi premijer?

“Ove parlamentarne većine očigledno nijeste. Najvažniji predlog koji ste od početka mandata dali, ne pdržava 90 odsto onih koji su vas izabrali. Mi ćemo podržati ovaj predlog, ali to ne znači da ste Vi naš premijer. Ne želi vas ni vlast, ni opozicija. Ako vas niko neće, nije strašno da podensete ostavku”, zaključio je Konjević. 

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button