Krivična prijava protiv dvije ososbe: Osumnjičene da su oštetile budžet za preko 300.000 eura - Volim Podgoricu

Krivična prijava protiv dvije ososbe: Osumnjičene da su oštetile budžet za preko 300.000 eura

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga, u nastavku istrage koja se sprovodi protiv osumnjičenog N.G. i pravnog lica “F.C.” d.o.o. Budva podnijeli su krivičnu prijavu protiv još dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

Naime, Z.P. (34) i A.D. (35) su u svojstvu osnivača i izvršne direktorice pravnog lica “F.C.” d.o.o. Budva, kako se sumnja, kvalifikovano krivično djelo počinile na način što su omogućile neosnovano podizanje gotovine sa računa navedenog pravnog lica kod poslovnih banaka koji nije pratila potrebna dokumentacija, i time umanjile stvarne prihode, odnosno osnovicu za obračun poreza na dobit pravnih lica od 9% , suprotno članovima 7 i 8 Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

Na taj način su po osnovu poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja po osnovu nedokumentovanog podizanja gotovine sa računa, ostvarile protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 300.000 eura, a na štetu budžeta Crne Gore.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intezivne i prioritetne policijsko – tužilacke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posledicom nanose štete po budzet države i njenih građana i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com