Krivične prijave protiv svih članova Odbora direktora AD Luka Bar - Volim Podgoricu

Krivične prijave protiv svih članova Odbora direktora AD Luka Bar

Jedan od kandidata na konkursu za izvršnog direktora AD Luka Bar Momčilo Jelić podnijeće krivične prijave protiv svih članova Odbora direktora ovog preduzeća. Jelić je to potvrdio za Primorski portal nakon što je Odbor direktora ponovo krajem novembra imenovao Iliju Pješčića za izvršnog direktora Luke Bar, i to dan nakon što ga je prethodno razriješio dužnosti po presudi Višeg suda.

“Radi se o nepoštovanju sudske odluke. Odbor direktora nije pozvao kandidate koji su se prijavili na konkurs i sa svima uradili intervjue. Ovo što je uradio aktuelni Odbor direktora AD Luka Bar je usiljeni inat. Pješčić ne ispunjava uslove”, tvrdi Jelić uz podsjećanje da je i protiv njega ranije podnio krivičnu prijavu.

“Krivičnu prijavu protiv članova Odbora direktora ću podnijeti zbog zloupotrebe službenog položaja. Neću odustati i tražiću pravdu do Strazbura”, kazao je Jelić za Primorski portal koji je sada direktor Direktorata za željeznicu u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva. Jelić dodaje da iz Luke Bar danima čeka Odluku Odbora direktora sa obrazloženjem i pravnom poukom.

Podsjetimo Osnovni sud je odlučivao po tužbi jednog od kandidata na konkursu Momčila Jelića, a Viši sud je potvrdio presudu prvostepenog.

Jelić u tužbi protiv AD Luka Bar navodi da se poništi odluka Odbora direktora o izboru Pješčića za izvršnog direktora, donijeta u oktobru 2021.godine i da se izvrši ponovni izbor između prijavljenih kandidata.

Sud je nalažio AD Luka Bar da izvrši ponovni izbor između prijavljenih kandidata u roku od osam dana od pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja. Na konkurs za izbor izvršnog direktora, osim Pješčića i Jelića, prijavili su se Savo Vujošević, Željko Ivanović i Dejan Keković. Uslove konkursa, kako su utvrdile službe Luke Bar, ispunjavali su Vujošević, Pješčić i Jelić, sa kojima su i urađeni intervjui od strane prethodnog Odbora direktora čija predsednica je bila Slađana Perišić.

Aktuelni Odbor direktora na čijem je čelu Darko Pekić, krajem novembra ove godine, nije uradio intervuje sa kandidatima što je potvrdio Jelić za Primorski portal.

Tri dana nakon što je Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda Odbor direktora Luke Bar jednoglasno je ponovo izabrao Iliju Pješčića za izvršnog direktora kompanije.

Pekić je za Primorski portal kazao da je rok od osam dana bio kratak te da nisu smjeli rizikovati da neki od kandidata ne bude u mogućnosti doći na intervju, ali su prije donošenja Odluke o ponovnom imenovanju Pješčića kontaktirali više pravnika, advokatskih kancalarija, organizacija.

“Odbor direktora je jednoglasno donio Odluku o imenovanju Ilije Pješčića na mjesto Izvršnog direktora… Konstatovano je da je Pješčić dostavio najkonkretniji i najrealniji Plan i program rada ‘Luka Bar’ AD za mandatni period od četiri godine, što mu je dalo prednost u odnosu na ostale kandidate“, navodi se u saopštenju Luke Bar.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, Pješčić će dužnost obavljati do 4. oktobra 2025. godine.

Takođe se navodi da je na sjednici Odbora direktora održanoj prošle sedmice, donešena odluka o provjeri diploma svih zaposlenih u preduzeći „Luka Bar“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com