MANDIĆ: Brzo ćemo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, Skupština će svoj dio posla odraditi u najkraćem roku - Volim Podgoricu

MANDIĆ: Brzo ćemo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, Skupština će svoj dio posla odraditi u najkraćem roku

Brzo ćemo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, posebno kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, Skupština će svoj dio posla odraditi u najkraćem mogućem roku, kazao je prvi čovjek crnogorskog parlamenta Andrija Mandić u toku današnjeg susreta sa Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove u Briselu.

Mandić je, kako je saopšteno, iskazao namjeru Skupštine i Vlade Crne Gore da zemlji obezbijede stabilnost, mir i dinamičan ekonomski razvoj, dodajući da je u toj “našoj namjeri presudno važna i spoljnopolitička podrška Brisela”.

“Brzo ćemo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, posebno kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, Skupština će svoj dio posla odraditi u najkraćem mogućem roku”, kazao je Mandić i dodao da je naša velika prednost što imamo dobre odnose između različitih zajednica što, kako je ocijeni, veoma pozitivno utiče na narodne predstavnike koji se u potpunosti mogu posvetiti obavezama iz evropske agende.

Iz Skupštine su naveli da Mekalister je iskazao stav da Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta, konstatujući da je zemlja otvorila sva poglavlja i tim povodom pozdravljajući imenovanja u pravosuđu i ulogu Skupštine Crne Gore.

“Ukoliko na predstojećim izborima bude ponovo izabran za poslanika i predsjednika Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu doći u zvaničnu posjetu Crnoj Gori”, kazao je Mekalister pokazujući i tim činom želju da naša zemlja postane punopravna članica EU.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com