MASOVNA VAKCINACIJA KRAJEM APRILA: Spremaju 130 punktova, čekaju vakcine iz Kine

Iz Doma zdravlja Podgorica i Ministarstva zdravlja kažu da pripremaju čak 130 punktova za početak masovne vakcinacije, koja je najavljena za kraj aprila.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i Savjeta za borbu protiv korone kazali su prošle sedmice da se nakon 20. aprila očekuje početak isporuke 200.000 naručenih kineskih vakcina.

Nakon toga trebalo bi da počne i isporuka ruske vakcine Sputnjik V.

Prema podacima sa sajta covidodgovor.me, do sada su prvom dozom vakcinisane ukupno 36.432 osobe, drugom 8.547, a prijavilo se 90.177 građana.

Iz Doma zdravlja Podgorica Danu je saopšteno da će za masovnu vakcinaciju u glavnom gradu biti otvoreno 30 punktova. Ističu da uspijevaju da obezbijede prostorne kapacitete i kadar za vakcinaciju.

“Na 30 punktova koji će vršiti vakcinaciju u glavnom gradu radiće 60 ljekara i 120 medicinskih sestara tehničara. Dom zdravlja Podgorica je i do sada uspješno odgovorio izazovu s vakcinacijom, pa smatramo da ćemo i u narednoj fazi svojim resursima uspjeti da pokrijemo sve neophodne punktove. Zdravstveni sistem Crne Gore pokazao je svoj pun kapacitet, a što se tiče eventualnih angažmana medicinskog osoblja iz bolnica i drugih ustanova, shodno potrebnom biće preusmjeravani ljudski resursi u proces vakcinacije. U Crnoj Gori otvorićemo ukupno oko 130 punktova za masovnu vakcinaciju”, navode iz Doma zdravlja Podgorica.

Pripreme za otvaranje punktova su, kažu, u toku, a proces pripreme se odvija u skladu s predviđenim planom.

“Kao što je poznato, u glavnom gradu su već osposobljena dva centra za vakcinaciju u Sportskom centru Morača i u zgradi Muzički centar (stari Dom JNA). Pored ta dva centra, očekujemo da u narednim danima otvorimo još jedan, o čemu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti”, ističu iz PR službe Doma zdravlja.

A.D.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button