MILOVIĆ: Organi “specijalnog karaktera” biće u staroj zgradi vlade, na Zabjelu pravosudni kvart - Volim Podgoricu

MILOVIĆ: Organi “specijalnog karaktera” biće u staroj zgradi vlade, na Zabjelu pravosudni kvart

Formirana je radna grupa za hitno preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja u zgradu stare vlade, kazao je ministar pravde Andrej Milović na radnom doručku sa novinarima. Takođe, istakao je ministar, planirana je izgradnja pravosudnog kvarta na Zabjelu, gdje bi bile sve pravosudne institucije osim one specijalnog karaktera.

“Prethodna Vlada donijela je tri zaključka, ali se nije postupalo po njima. Sada se prvi put postupa”, naveo je Milović.

Ministar je kazao da će se u roku od dva do tri mjeseca izvršiti iseljenje tužilačkih institucija i da se će krenuti sa rekonstrukcijom zgrade stare vlade.

“Vidjećemo može li se u rekonstrukciju uklopiti i specijalni sud. Jedna od ideja je i da stara vlada bude mjesto za sve organe “specijalnog karaktera”, istakao je Milović.

Plan je, kako je naveo, da se naprave po dvije velike i male sudnice.

“Možda ćemo morati da tražimo nova rješenja za specijalni sud, ako ne bude tehnički izvodljivo da bude na istom mjestu”, naveo je ministar i dodao da Vrhovni sud ostaje gdje je, te da je, kako je poznato, rekonstrukcija zgrade u toku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com