MINISTAR GORAN ĐUROVIĆ ODGOVORIO OPŠTINI BUDVA: Samo sam apelovao da riješavamo probleme brzo, tu smo za vas

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović regaovao je na Tviteru povodom saopštenja Opštine Budva u kojoj se navodi da on svojim objavama “širi negativnu sliku o Budvi i Crnoj Gori, tjerajući i odvraćajući turiste svojim nepromišljenim djelovanjem”.

“Dragi prijatelji iz Budve, ovakvi problemi su zajednički. Nažalost ima ih u više opština. Namjera nije bila kritika već apel da riješavamo problem brzo. MERT je tu uvijek za vas”,  zaključio je Đurović.

On ranije na svom Tviter nalogu objavio video na kojem se vidi kako se kanalizacija izliva na ulicu u Petrovcu, i pozvao lokalnu vlast da reaguje.

“Zaista je nevjerovatno da ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čiji je posao da uradi sve da ova turistička sezona prođe u najboljem redu, preko Tviter društvene mreže širi negativnu sliku o Budvi i Crnoj Gori, tjerajući i odvraćajući turiste svojim nepromišljenim djelovanjem”, reagovali su iz Opštine Budva.

Oni smatraju neozbiljnim da se “isti o navodnom problemu izliva kanalizacije u Petrovcu upoznao preko Tviter statusa i uključio se u raspravu, šaljući poruke da ako opština ne može da reaguje da će to uraditi država”.

“Elementarno pristojno bi bilo da je ministar prvo provjerio informacije koje je pročitao i da je djelovao institucionalno, odnosno da je pozvao telefon predsjednika opštine ili nadležne službe. Umjesto toga, ovaj instant ministar koji želi da ostavi utisak modernog i preduzimljivog superministra zasukanih rukava, pomoć nudi tviterašu i “prijeti” da će riješiti problem kanalizacije umjesto Opštine Budva. Zarad pravovremene informisanosti javnosti, želimo da ukažemo da se radi o zakašnjeloj reakciji jer je problem sa crpnom stanicom u Petrovcu već riješen prije tri dana, a da je danas u toku dana došlo do pregrijavanja pumpe i zastoja u njenom radu. Iz tog razloga je ekipa “Vodovod i kanalizacija” doo Budva već na terenu i vrši zamjenu pumpe koja će biti završena u veoma kratkom roku”, navodi se u reagovanju Opštine Budva.

Dodaju da se radi “o naslijeđenom problemu od prethodne vlasti”.

“Jer je DPS pored svega što je uspio da otuđi, zbog potrebe privatnog hotela, izmjestio odnosno otuđio crpnu stanicu na drugu lokaciju i time izvršio destrukciju mreže. Uprkos svemu jasno je da Opština Budva u potpunosti kontroliše situaciju na terenu. A kada se već ministar javio za pomoć, ovo je odlična prilika da testiramo njegovu spremnost i javno ga pozovemo da pod hitno realizuje budžetsku obavezu izdvajanja 1,5 miliona eura za sanaciju postrojenja otpadnih voda u Budvi”, naveli su iz Opštine Budva.

 

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com