MINISTARSTVO KAPITALNIH INVESTICIJA: U ovoj godini 10% više zaposlenih u državnim firmama, lideri Rudnik uglja, CEDIS, EPCG

U 20 državnih preduzeća na 30. septebar ove godine bilo je 7 odsto više zaposlenih u odnosu na 2019. godinu, a čak 10 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Pet državnih kompanija u koji se bilježi najveći broj zaposlenih su CEDIS, EPCG, Aerodromi CG i Željeznička infrastruktura.

Ovo je na današnjoj pres konferenciji o poslovanju državnih kompanija koju je organizovalo Ministarstvo kapitalnih investicija rekla Ana Tošanovič – Radunović. 

UŽIVO: Od 20 državnih kompanija najveći dobitnik CGES, a najveći gubitaš CEDIS (VIDEO)

Ukupan broj zaposlenih u ovim preduzećia je, kako je rekla, 7.481.

U CEDISU je broj zaposlenih u odnsou na prošlu godinu, povećan za 18 odsto, u EPCG za 14 odsto, Rudniku uglja za 24 odsto, Aerodromima za šest odsto i Željezničkoj infrastrukturi za četiri procenta.

Broj zaposlenih je najviše pao u CGES-u, za devet procenata, a ovo preduzeće je ostvarilo i najveću dobit u ovoj godini.

“Mi smo podatke o broju zaposlenih prikazali na osnovu ugovora o radu bez obzira da li je na određeno ili neodređeno i ugovora o dopunsko radu i ugovoria preko agencija, kazala je Ana Tošanić – Radunović iz inisatarstva kapitalnih investicija na pres konferenciji. 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com