MNOGO JE PITANJA: Danas detalji o zaplijeni pola tone kokaina u magacinu VOLI-ja

Preksinoć je saslušano nekoliko osoba, a samo jedna je zadržana pod sumnjom da je dio međunarodne kriminalne grupe koja švercuje narkotike, a policija navodno ima saznanja kome pripada  droga pronađena u paketima banana

Iako je Specijani državni tužilac Milivoje Katnić za juče najavio konferenciju za medije na kojoj će saopštiti detalje o zaplijeni kokaina u magacinu kompanije VOLI, ona će se održati danas.

Dva dana nakon zaplijene pola tone kokaina nisu su se oglasili zvanični organi Crne Gore, ako se ne računaju tvitovi kojima su vicepremijer i ministar policije, Dritan Abazovič i Sergej Sekulović, bez ijednog detalja, pohvalili akciju.

Specijalno državno tužilaštvo i Uprava policije danas organizuju zajedničku konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljeni podaci iz aktuelnih predmeta kojima rukovodi Specijalno državno tužilaštvo. Konferencija će, kako je saopšteno, početi u 12 sati.

Na konferenciji će, kako je najavjeno, biti saopšteni detalji akcije zaplijene pola tone kokaina u magacinu kompanije Voli.

KATNIĆ: Sjutra ćemo se zvanično oglasiti povodom slučaja u magacinu logističkog centra Voli

MILAČIĆ: “Voli” uvećao uvoz banana za 450%, ukoliko se hitno ne procesuira Bokan, ozbiljna sumnja u bezbjednost i tužilaštvo u borbi protiv šverca kokaina

VELIKA ZAPLIJENA: Kako je kokain ušao u VOLI

U međuvremenu, poojavile su se nezvanične informaciije da je uhapšen špediter iz Luke Bar, a oglasila se i direktorica Uprave prihoda i Carina, Milena Petričević.

VOLI kupio banane od “poznatog dobavljača”

Petričević je kazala da je kompanija Voli kupila “banane” od uvoznka sedam dana prije nego što je u Luci Bar otkriveno da je u paketima u stvari kokain.

Petričević je za Dnevnik na Javnom servisu rekla da je brod sa bananama među kojimma je bio kokain stigao u barsku luku 2.januara.

Carinici su, kako je dodal,a odlučili da provjere sadržaj četiri kontejnera prodavca iz Slovenije.

Jedan bio sumnjiv i 11. januara je otkriven sadržaj.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

“Carinski službenik je uspostavio kontakt sa mnom i usaglasili smo se da je tu informaciju nužno podijeiti sa Upravom policije”, kazala je Petričević.

Oni su, kako je dodala, “uspostavili komunikaciju sa SDT i donijei odluku o taktičnom praćenju pošiljke”.

OTKRIVENI KOKAIN VRIJEDAN 20 MILIONA: Vlasnik Volija Dragan Bokan nije saslušan a ne zna se da li će biti

MILAČIĆ: Voli uvećao uvoz banana za 450%, ukoliko se hitno ne procesuira Bokan, ozbiljna sumnja u bezbjednost i tužilaštvo u borbi protiv šverca kokaina

NAKON ZAPLIJENE POLA TONE KOKAINA U VOLIJU: Policija navodno čeka nalog Katnića da počne sa hapšenjima

Taj kontejner je, kako je dalje ispričala Petričević, 12. 01. nakon tranzitnog drumskog dopremanja stigao do Podgorice i imao dva carinska pregleda, a u skladu sa odlukom koju je vodilo tužilaštvo, odlučeno da se propuste sa carinskog terminala prema magacinu primaoca, kompaniji Voli trejd”

Voli trejd je, kako je rekla, “izvršila kupoprodaju od svog stalnog dobavljača 7 dana prije nego se utvrdio sumnjvi sadržaj kontejnera”.

“Taj kontejner je 12. januara, nakon tranzitnog drumskog dopremanja stigao do Podgorice i imao dva carinska pregleda, a u skladu sa odlukom koju je vodilo tužilaštvo, odlučeno da se propuste sa carinskog terminala prema magacinu primaoca, kompaniji Voli trejd”, naglasila je Petričević.

Kako je dodala, kasnijom analizom identifikovano je da se radi o kokainu.

U paketima banana je, prema tvrdnji Petričević, kokain tržišne ulične vrijedosti 400 miliona eura.

Na pitanje da komentariše informacije da je Voli u poseldnjih 5 godina povećao uvoz banana 450 odsto, ona je rekla da nema tu informaciju.

“Imam saznanje da je obim banana koje uvozi Voli isti unazad nekoiko godina, a ako je povećan to treba da nas raduje, a  ne da bude osnov za sumnju”, rekla je Petričevič.

Vlasnik VOLI-ja nije saslušan

Vlasnik kompanije Voli u čeijem je magacinu pronađeno juče pola tone kokaina, Dragan Bokan, nije saslušan u okviru istrage o ovom sučaju a neizvjesno je i da li će biti.

Ovo su, prema navodima TV Vijesti, potvrdili neimenovani izvori iz istrage.

Preksinoć je, prema istom izvoru, saslušano nekoliko osoba, a samo jedna je zadržana pod sumnjom da je dio međunarodne kriminalne grupe koja švercuje narkotike, a policija navodno ima saznanja kome pripada  droga pronađena u paketima banana.

Bokan se, kako navodi TV Vijesti, prethodnih mjeseci više puta obraćao Upravi policije i Upravi carina tražeići da se najstrože provjeravaju sve pošijke za njegovu kompaniju.

Zbog sumnje da je navodno povezan sa švercom više stotina kilograma kokaina uhapšen je, prema navodima Vijesti, Đoko Drobnjak, špediter iz Bara.

Za sjutra u podne zakazana je zajednička pres konferencija Tužilaštva i Uprave policije na kojoj će, kako je najavljeno, biti saopšteni detalji istrage o kokainu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com