Na GP Božaj zaplijenjeno oko pola tone skanka, privedeno više osoba - Volim Podgoricu

Na GP Božaj zaplijenjeno oko pola tone skanka, privedeno više osoba

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) na graničnom prelazu Božaj spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma opojne droge marihuana tipa skank.

Kako je saopšteno iz UPC, o svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba.

“Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji. Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu”, navodi se u saopštenju.

Iz UPC dodaju da je marihuana koju su njihov službenici pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila smještena u tovarnom djelu kamiona i obazbijeđena carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti”, zaključili su iz UPC.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com