Norveški CIDS će nastaviti da pruža pomoć u reformi crnogorske policije - Volim Podgoricu

Norveški CIDS će nastaviti da pruža pomoć u reformi crnogorske policije

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, sastao se sa koordinatorom norveškog Centra za izgradnju integriteta u sektoru bezbjednosti (CIDS) u Crnoj Gori Rajkom Radevićem. Na sastanku, kako je saopšteno, je razgovarano o predstojećoj podršci norveškog Centra u sprovođenju programa obuka o rukovođenju i menadžerskim vještinama za službenike Uprave policije, u saradnji sa norveškim Policijskim koledžom.

Iz UP su kazali da ovaj program je uspješno implementiran u nekoliko zemljana regiona.

Brđanin, je posebno istakao važnost ovakvih obuka i jačanja kompetencija policijskih službenika kako bi bili sposobni da upravljaju kompleksnim situacijama u borbi protiv kriminala i korupcije.

Navodi se da Brđanin se zahvalio CIDS-u na pruženoj dosadašnjoj podršci u izradi strateškog i zakonodavnog okvira Uprave policije, posebno Strategije razvoja Uprave policije za period 2023-2026, kojom su predviđene brojne aktivnosti usmjerene na jačanje kapaciteta Uprave policije, kao i ekspertskoj podršci u izradi Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je, između ostalog, uveo princip meritornosti kroz obavezan interni oglas za rukovodioce.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com