NOVOVIĆ MILOVIĆU: Šuković je upoznat sa svakim nalogom za hapšenje SDT-a (VIDEO) - Volim Podgoricu

NOVOVIĆ MILOVIĆU: Šuković je upoznat sa svakim nalogom za hapšenje SDT-a (VIDEO)

SDT Vladimir Novović kazao je, reagujući na tvrddnje ministra pravde Andreja Milovića, da je šef SPO Predrag Šuković informisan p svakom nalogu za hapšenje.

“Potom on dalje organizuje hapšenje,  ko i kako, ipravi dalji plan akcije”, kazao je Novović.

Prethodno je Milović rekao da Šuković ne učestvuje i hapšenjima,

On je rekao i da je Šukoviću sugerisao da se izuzme kada je hapšen njegov kum i on je to prihvatio.

UŽIVO) ŠUKOVIĆ: Ovo je vozilo Milovića nafilovano drogom; MILOVIĆ: Namještaju mi se afere (VIDEO)

(VIDEO/UŽIVO) MILOVIĆ: SDT-u sam predao dokaze o vezi Šukovića i OKG iz Budve; ŠUKOVIĆ: Nema nikakvih dokaza, na šta da odgovaram

“Imamo još braće od tetaka, prijatelja, i ti ljudi ne učestvuju u hapšenjima. Mi se svaki dan sudaramo sa raznim svojtama, i u takvim slučajevima isključujemo te ljude iz predmeta”, kazao je Šuković

“Meni je iz SPO-a rečeno da tužilac direktno komunicira sa vođom tima, i izvinjavam se ako nije tačno. Što se tiče mojih kontakata sa OKG spreman sam da idem na poligraf. Kad se radi o mom kontaktu sa licem osuđenim zbog marihuane, radilo se o rođaku moje tadašnje supruge, i ja sam pošao po njega, i doveo ga u Crnu Goru nakon što je u Mađarskoj odslužio kaznu od četiri godine”, kazao je Milović.

On je rekao i da “neko može imati kontakt sa licima iz OKG-a, ali ne smije da ima djelatnost sa njima”, kazao je Milović

Milan Knežević je rekao na to da je uhapšen još jedan državljanin Rusije te da makar njega izruči.

Knežević je podsjetio Miovića da je rekao da je Šuković sjedio u lokalu Taormina u Zeti sa tužiocima te da ih je pritiskao da uhapsi Milojka Spajića.

“Što se tiče Do Kvona, kažete da mu je diktirano, zato insistiram da Do Kvon ostane, i dalje pošto vas iz URE sumnjiče da ste uzeli pare za Čamgoza, da kažete ko je uzeo pare i za Ismailova, i Igora Čujana. Prema mojim informaacijama radi se o deset miliona eura”

“I moja poslastica Dmitrij Senjin koji se nalazi na potjernici od 2027. a vi ste mu odredili ekstradicioni pritvor i kažete da je on na potjernici jer je protiv rata u Ukrajini”.

Milović je rekao da se vodi istraga o korupciji u slučaju Ismailova te da je prvoosumnjičeni Dritan Abazović.

Filip Adžić (URA) je rekao da je “jasno da je mafija” uspjela da fokus prebaci na neke ljude koji su u javnom životu funkcije obnašali nekoliko mjeseci.

“Uspjeli ste da unesete pometnju, unizite MUP, ali i premijera koji je morao da se ogradi od Vašeg djelovanja”, rekao je Adžić, obraćajući se Miloviću.

Milović je rekao da se Šuković hvalio kako će da hapsi Milojka Spajića.

Šuković je kazao da se Milović druži sa talogom bezbjednosnih službi koji su skrajnuti zbog veza sa organizovanim krimnalnim grupama (OKG).

“Vi ispadate naivni. Sve što ispričate ovdje, morate dokazati. Morate birati društvo. Sa mnom možete ali ja sa vama ne bih nikad”, rekao je Šukovič.

Milović je rekao da može i na poligraf ako treba, te da je neposredno vjerovatno bio u kontaktu sa osobama iz kriminalnog miljea.

Knežević je kazao da su ozbiljne optužbe da je Šukovic u jednom lokalu pričao da će da uhapsi Spajića.

On je pitao ko je uzeo pare za Ismailova, Cujana i Dmitrija Senjina.

Milović je rekao da se istražuje za Abazovića i URU da su dobili od pet do sedam miliona za Ismailova.

Boris Bogdanović (Demokrate) je kazao da afera “Do Kvon” sastoji od “dobro upakovanog ničega” kad je u pitanju upletenost premijera u sumnjive radnje, koliko je do sada poznato.

On je kazao da su Novović i Šuković stavljali lisice na ruke ljudima koje drugi nisu smjeli ni pogledati.

“Svako nije smio i još gore, svako nije htio”, kazao je Bogdanović.

On je rekao da je za to da se odbor bavi provjerenim informacijama, a ne insinuacijama.

“Do istine danas nismo došli. Raspravljamo o “plavoj svesci” čija autentičnost nije dokazana”,rekao je Bogdanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com