OBAVIJESTILI CETINJSKI PARLAMENT: Uprava za nekretnine ZABRANILA otuđenje Cetinjskog manastira

Uprava za katastar i imovinu Crne Gore, poslala je predsjednici Skupštine Prijestonice Cetinje, Dejani Dizdar obavještenje o zabilježbi zabrane otuđenja i opterećenja u LN broj 915 KO Cetinje 1, nakon što je Vlada naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donijeti 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umjesto Prijestonice upiše državu.

.VD direktora Uprave za katastar i imovinu Crne Gore Koča Đurišić poslao je Dizdar obavještenje, u kojem se navodi da je Vlada Crne Gore, 13. septembra odlučila o Informaciji Zaštitnika – imovinsko-pravnih interesa vezano za nepokretnosti iz LN broj 915 KO Cetinje 1 koji je predmet rasprave u cetinjskom parlamentu.

ODLUKA VLADE: Cetinjski manastir prepisala na državu

UŽIVO: Pravllović: DPS je stvorio Crnu Goru; Borozan: Joanikije nije ni za predsjednika mjesne zajednice

„Postupajući po Zaključcima Vlade Crne Gore, Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Cetinje je izvršila zabilježbu otuđenja i opterećenja u „G“ listu predmetnog lista nepokretnosti“, piše u obavještenju koje je dostavljeno predsjednici Skupštine Cetinje Dejani Dizdar.

Vlada je naložila, da se odmah i bez odlaganja izvrši ispravka upisanog nosioca svojine na način što će umjesto Prijestonica Cetinje kao nosioca prava i svojine u „B“ LN, vrati upis na Državu Crnu Goru, shodno Rešenju Uprave za nekretnine od 24. novembra 2005. godine, pri čemu se navedenim upisom ne dira u prava upisanog titulara korišćenja.

Ove ispravke već su izvršene.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com