ODNOS PREMA NEZAVISNIM MEDIJIMA: Vuković optužio VOP da “vodi kampanju protiv njega” - Volim Podgoricu

ODNOS PREMA NEZAVISNIM MEDIJIMA: Vuković optužio VOP da “vodi kampanju protiv njega”

Vi imate pare i moć, mi imamo strašnu želju da se ova zemlja digne iz blata i da ovaj narod progleda. Prave teme tek dolaze

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković optužio je juče na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Portal “Volim Podgoricu” da se, kako je napisao u konverzaciji sa svojim “fanovima”, “pridružio kampanji protiv njega” jer je prenio tekst o tome kako je Vuković na ručkove u restoranima za tri mjeseca potrošio 5,5 hiljada eura.

Vuković to demantuje i kaže da nije on potrošio, već da su to “troškovi reprezentacije službe Gradonačenika” u hotelima Hilton, Ramada, Restoranu “Porto” i Restoranu “Kod đaka”.

Vjerujemo da nema čitaoca VOP-a koji je pomislio da je Gradonačelnik lično “pojeo” 5,5 hiljada eura naših para. Za razliku od brojnih crnogorskih političara koji kontinuirano, svojim izjavama, vrijeđaju inteligenciju svakom zdravomislećem građaninu, VOP poštuje svoje čitaoce i njihovu moć rasuđivanja.

Ako ništa, trodecenijsko iskustvo ih je naučilo.

Ne iznenađuje nas, ali nas zabrinjava, poruka Vukovića da je “ostao zapanjen spram nečije spremnosti da manipuliše i ljude provlači kroz blato zarad političkih interesa”, aludirajući da je VOP, radi svojih “političkih interesa” izvršio agresiju na njegov integritet i, kako je naveo “ljudski i pošteni rad isključivo u interesu Glavnog grada”.

Vuković zna odlično da VOP nema političke interese ni političke gazde, da nema ni tajne, ni javne finansijere, za razliku od nekih drugih medija koji, zahvaljujući političkim gospodarima, obrću milione, uglavnom državnih, odnosno naših, para.

A te, naše pare, dijele medijima partijske strukture kojima Vuković pripada, ispod žita i tajno, bez poštovanja elementarnih procedura, da ne govorimo o bilo kakvom nagovještaju nepristrasnosti, objektivnosti i iskrene namjere da država pomogne medije koji rade u interesu građana.

I tako skoro 10 godina, koliko VOP postoji, i za koje vrijeme je, bez ičije pomoći i podrške, bez javnih i tajnih finansijera, dogurao do skoro pola miliona čitalaca mjesečno. Čitalaca koji, uvjereni smo, misle svojom glavom, još uvijek su pri sebi, i ne vole kada im neko vrijeđa inteligenciju.

I tu dolazimo do problema, Toliko ljudi, a nemaju političkog gazdu? Ne padaju na jeftine fore? A bliže se odsudni, podgorički izbori. I pojačava se kampanja protiv VOP-a, hakerski napadi, botovi i sendvičari na društvenim mrežama koji prijete da nas “uskoro neće biti”, krivične prijave, pokušaji da nam se odsijeku svi izvori finansiranja.

Uvaženi Gradonačelniče, 5,5 hiljada eura reprezentacije, naših para, koje smo, uzgred, prenijeli sa drugog portala, su sitnica. Kusur, u kategorijama u kojima razmišljaju Vaši visoki partijski saborci.

Vi imate pare i moć, mi imamo strašnu želju da se ova zemlja digne iz blata i da ovaj narod progleda.

Prave teme tek dolaze.

Redakcija

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com