Oroštajna posjeta komandanta KFOR-a: KFOR značajno doprinosi očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu

“Crna Gora nastaviti da predano radi na unaprijeđenju bezbjednosti u regionu”, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, u toku oproštajne posjete komandanta KFOR-a Franka Federičija.

Kako su saopštili iz tog resora, Đurović je iskazao zahvalnost na doprinosu regionalnoj stabilnosti koju je Federiči pružio kao komandant KFOR-a, kao i na logističkoj podršci te misije Crnoj Gori prilikom isporuke medicinske pomoći saveznica usljed pandemije koronavirusa.

“On je podsjetio da dva predstavnika naše zemlje učestvuju u misiji KFOR, istakavši da će Crna Gora nastaviti da predano radi na unaprijeđenju bezbjednosti u regionu. Đurović je naglasio da su saradnja i međusobna podrška savezničkih i partnerskih zemalja jedini ispravan odgovor na sve oblike savremenih izazova i prijetnji”, navedeno je u saopštenju.

Federiči zahvalio se na podršci Vojske Crne Gore KFOR-u, naglasivši da ta misija značajno doprinosi očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu, ali i cijelom Zapadnom Balkanu.

“Istakao je da je, uprkos naglašenoj retorici, bezbjednosna situacija na Kosovu stabilna i pored toga što uvijek postoje određeni izazovi”, dodaje se u saopštenju.

Federičija će na mjestu komandanta KFOR-a u novembru naslijediti mađarski general-major Ferenc Kajari.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com