OSUMNJIČEN ZA UBISTVO MUSTAFE: Ibrahimoviću određen pritvor do 30 dana - Volim Podgoricu

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO MUSTAFE: Ibrahimoviću određen pritvor do 30 dana

Tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, Irena Burić, odredila je Dinu Ibrahimoviću pritvor do 30 dana. Ibrahimoviću, koji se tereti da je direktni izvršilac ubistva Edmonda Mustafe u Baru, pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uticanja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog težine krivičnih djela, načina njihovog izvršenja i proizvedenih posljedica.

PUCNJAVA U BARU: Ubijen Edmond Mustafa, napadač u bjekstvu

UHAPŠEN IBRAHIMOVIĆ: Osumnjičen za ubistvo Edmonda Mustafe u Baru

Ibrahimoviću određeno zadržavanje do 72 sata, branio se ćutanjem

Advokat Damir Lekić saopštio je Portalu RTCG da je tužiteljka Burić, osim postojanja osnovane sumnje kao materijalno-pravnog osnova za određivanje pritvora, istakla da postoje čak četiri opasnosti, odnosno osnova za određivanje pritvora protiv osumnjičenog.

Nakon što je sud upoznao Ibrahimovića sa pravima i obavezama u krivičnom postupku kao i sa kompletnon sadržinom ovog predloga za određivanje pritvora protiv njega, omogućen mu je povjerljiv razgovor za braniocima.

“Nakon navedenog, osumnjičeni Dino Ibrahimović je izjavio da će se i u ovoj fazi postupka braniti ćutanjem, tj. da će i dalje nastaviti da se brani ćutanjem i neće iznositi odbranu i da neće odgovarati na postavljena pitanja. Po ovoj konstataciji osumnjičenog Dina Ibrahimovića, riječ je dobila državna tužiteljka koja je u svemu ostala pri pisanom predlogu za određivanje pritvora koji je sadržan u naredbi o sprovođenju istrage, i predložila je da se istom odredi pritvor po sva četiri pritvorska osnova”, kazao je Lekić.

Branioci su, nakon toga, izjavili da ni u jednom dijelu nije su ostvareni uslovi za određivanje pritvora ni u materijalno-pravnom ni u procesno-pravnom smislu, tvrdeći da se ista svrha pritvora može postići i drugim alternativnim mjerama.

Lakić ističe da su branioci predložili da se predlog o pritvoru odbije kao neosnovan, te da se osumnjičeni brani sa slobode.

“Kako je sud donio ovakvu odluku kakvu je dobio i to naročito u ovakvom obimu, odbrana će na nju u zakonom predviđenom roku izjaviti žalbu”, najavio je advokat.

Dino Ibrahimović osumnjičen je da je prije dva dana u centru Bara ubio Edmonda Mustafu, koji se dovodi u vezu sa jednom organizovanom kriminalnom grupom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com