PADA VLADA ZBOG DIREKTORA POLICIJE? Premijer protiv Brđanina, Sekulović po cijenu ostavke predlaže svog kandidata

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložiće Vladi kandidata za direktora Uprave policije bez obzira na najavu da pojedini ministri i premijer neće glasati za taj predlog.

Kako piše današnji Dan, ako predlog bude odbijen, bilo bi očekivano da ministar podnese ostavku. Na taj način bi se ušlo u rekonstrukciju Vlade i to bi vuklo više iznuđenih poteza, a istovremeno otvorilo vrata političkim partijama da uđu u izvršnu vlast.

Rasplet se očekuje u ponedjeljak, a za to vrijeme Agenciji za nacionalnu bezbjednost je naloženo da izvrši provjere kandidata Zorana Brđanina i Dragana Klikovca.

Kao kandidat za šefa policije na sjednici Vlade održanoj u petak pominjao se i Vojo Laković iako je bio četvrti na rang-listi.

Na jučerašnjem sastanku, prema nezvaničnim informacijama, premijer i nekoliko ministara nisu podržali predlog ministra Sekulovića, pominjalo se čak i poništenje konkursa, što je ranije zatražio DF. 

NAKON NIKŠIĆKIH IZBORA REKONSTRUKCIJA VLADE: DF traži da odu ministri koji ne rade dobro i koji “rade za DPS

U Upravi za kadrove je 16. februara održano testiranje kandidata za izbor novog direktora Uprave policije.

Pored Zorana Brđanina, Dragana Klikovca i Voja Lakovića, za mjesto direktora policije su konkurisali i Dragan Radonjić, Zoran Braunović, Milan Delić, Dražen Vuković, Dragan Arsović i Siniša Kovačević.

Tokom testiranja se ocjenjuju sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima.

Strukturirani intervju je obavljen sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi. Kandidat je pred svim članovima komisije izlagao pisani rad, nakon čega su im postavljana pitanja.

Na strukturiranom intervjuu ocjenjuju se kompetencije, liderstvo, usmjerenost na rezultate, saradnja, komunikacija i inovativnost.

Nakon svih ovih provjera Zoran Brđanin je ocijenjen najboljom ocjenom.

U vladajućoj koaliciji nema saglasja

Iz Demokratskog fronta su već najavili da će nakon nikšićkih izbora pokrenuti pitanje rekonstrukcije Vlade, a povod je, navodno, činjenica da se premijer Zdravko Krivokapić, politički aktivirao u Nikšiću, uprkos obećanju da to neće činit

Brđanina je, navodno, za funckiju direktora policije podržao i potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, dok su se od saopštenja DF-a da ga neće podržati, izdatog sa potpisom Koalicije “Za budućnost Crne Gore” ogradile Ujedninjena Crna Gora i Prava Crna Gora, odnosno Goran Danilović i Marko Milačić. 

Da je pitanje rekonstrukcije Vlade Zdravka Krivokapića samo pitanje vremena govori i jučerašnja najava jednog od lidera DF-a Milana Kneževića, koji je kazao da će, nakon izbora u Nikšiću, porenuti “razgovore” sa premijerom Zdravka Krivokapića, i tražiti da se “zahvali” pojedinim ministrima koji se “nisu snašli”, odnosno onima koji “rade za DPS”. 

V.M. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button