PELETA NEMA ISPOD 320 EURA: Prije 6 dana iz Vlade tvrdili da je cijena ograničena na 269 eura

"Kazali su mi da je sav pelet rezervisan do marta naredne godine po cijeni od 340 eura, pa ako hoću da ga kupim po cijeni od 269 to mogu učiniti u martu naredne godine, i to da ga sam preuzmem u Andrijevici. Sprdaju se s nama"

Iako je prije samo šest dana iz Ministarstva poljoprivrede saopšteno da je postignut dogovor sa proizvođačima peleta u Crnoj Gori da se cijena ovog energenta za naše građane ograniči na 269 eura, pelet je po toj cijeni nemoguće kupiti.

Iz resora ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića  saopšteno je da je on održao sastanak sa najvećim proizvođačima peleta u Crnoj Gori, i da je sa njima postignut dogovor oko ograničenja cijena tog energenta za crnogorske građane pred nastupajuću grejnu sezonu.

“Proizvođači su prihvatili sugestije, pa će cijena za fizička lica u fabrikama peleta po toni iznositi 269 eura sa PDV-om. Građani će radi obezbjeđivanja dovoljnosti odmah moći da dobavljaju od dvije do tri tone, pri čemu će u narednom periodu, radi dodatne zaštite i obezbjeđivanja kontinuiteta snabdijevanja, u slučaju potrebe biti obezbijeđene dodatne količine”, naveli su iz Vlade..

JOKOVIĆ SA PROIZVOĐAČIMA PELETA: Dogovoreno ograničenje cijene na 269 eura po toni

Kako je saopšteno, sastanak i konsultacije sa najvećim proizvođačima peleta u Crnoj Gori, imali su za cilj sagledavanje trenutnog stanja i pronalaženje rješenja kako bi se građani zaštitili od daljeg rasta cijena ovog energenta u susret novoj grejnoj sezoni.

Više građana kontaktiralo je VOP i požalilo se da je najniža cijena tone peleta trenutno 320 eura, a da se kreće i do 340 eura. VOP je kontaktirao više proizvođača i uvjerio se da su ove tvrdnje tačne. Nismo međutim, uspjeli dobiti odgovor, šta je sa dogovorom koji su postigli sa Vladom o ograničenju cijene.

“Kada sam proizvođačima koje sam kontaktirao pomenuo dogovor sa ministrom Vladimirem Jokovićem da se cijena za naše građane ograniči na 269 eura, njima je to bilo gotovo smiješno i rekli su da od toga nema ništa i da je cijena 320 eura za tonu.”, kaže jedan od naših sagovornika.

Drugi sagovornik je za VOP ispričao kako je kontaktirao jednog velikog proizvođača i pitao ga za pelet po cijeni od 269 eura, kao što je dogovoreno na državnom nivou i zvanično saopšteno iz Vlade, a ovaj (firma poznata redakciji) mu je kazao da po toj cijeni pelet može dobti u martu naredne godine!

“Kazali su mi da je sav pelet rezervisan do marta naredne godine po cijeni od 340 eura, pa ako hoću da ga kupim po cijeni od 269 to mogu učiniti u martu naredne godine, i to da ga sam preuzmem u Andrijevici. Sprdaju se s nama. Prepušteni smo sami sebi. Zamilsite tu “snagu” države i izvršne vlasti kada se nakon postignutog dogovora proizvođači peleta sprdaju s tim”, kaže sagovornik VOP-a.

A.D.

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com